Hlavní obsah

Přihrávka na gól a Mýdlový princ od Neckáře. Darida o prvním měsíci v Soluni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu prohra v derby s PAOKem, v neděli hladká výhra 3:0 nad Asterasem, pod kterou se podepsal asistencí na druhý gól. Český fotbalový záložník Vladimír Darida má za sebou úvodní dva zápasy v dresu Arisu Soluň. V řeckém klubu se bývalý reprezentační kapitán po prosincovém přestupu z Herty Berlín bleskově aklimatizoval.

Foto: archiv Vladimíra Daridy

Vladimír Darida v dresu Arisu Soluň.

Článek
Fotogalerie

Porážka a vysoká výhra. Nakolik jste spokojený s úvodem v Arisu?

Nedělní zápas se nám povedl. K výhře jsem pomohl asistencí, Fabiano střílel do prázdné brány. Byl jsem blízko gólmana, nebyla pro mě jiná varianta než přihrát. Mohl jsem dát i gól, v první půli mi sedla střela z hranice šestnáctky. Brankář ji bohužel lapil. Zahrál jsem si každopádně mnohem líp než s PAOKem, kdy jsme se nedostali skoro k ničemu.

Jak nesli fanoušci prohru v derby?

Co jsem pochopil, zápas s PAOKem je pro fanoušky nesmírně důležitý. Nemůžu tedy úplně říct, že jsme porážku v neděli napravili. Recepční z hotelu, kde s rodinou přechodně bydlíme, je velký fanda Arisu. Byl hodně zklamaný. Říkal jsem mu, že prohru napravíme s Asterasem. Odpověděl mi, že o víkendu ho to už moc nezajímá.

Sedí vám řecká liga?

Není tolik svázaná taktikou jako bundesliga. Není o bojování, presování, naopak je kreativnější. Mám z toho dobrý pocit. Stejně i z atmosféry. Při derby s PAOKem byla úžasná, připomínala mi zápasy v Dortmundu. Jen s rozdílem, že v Řecku je přístup k pyrotechnice benevolentnější. Rozhodčí musel i zápas přerušit, přes kouř nebylo nic vidět. Občas přilétla na hřiště i petarda.

Jak jste zapadl do kabiny?

Zapadl jsem mezi kluky rychleji, než když jsem přišel do Německa. Mám za sebou už zpívání. Bylo poměrně nečekané. Většinou se přijímací rituál děje před spoluhráči při společné večeři. Já musel zpívat na hotelu den před zápasem i před trenéry a lidmi z vedení. Ptal jsem se Bráby (stoper Arisu Jakub Brabec), jestli mě netahají za nos, jestli to tak měli všichni. Potvrdil mi, že ano.

Jak přijímací rituál vypadal?

Po večeři kluci připravili židli, na kterou jsem si musel stoupnout. V krátkosti jsem se představil a spustil jsem Mýdlového prince od Václava Neckáře. V Hertě mě tohle minulo, předtím ve Freiburgu jsem si střihnul s Pilkou (záložník Václav Pilař) duet. Českou hymnu. Neužili jsme si ho my ani spoluhráči.

Využíváte pomoc stopera Brabce v zařizování věcí mimo fotbal?

Brába mi radí jak, co a kam zajet nebo zavolat. Já potom zařizuju. Je fajn, že je tady. Mám navíc po ruce chlapíka, který se mnou jezdí po úřadech. Pomáhal mi například při shánění domu.

Kdy se budete s rodinou stěhovat do svého?

Dům máme vybraný, v pondělí jsem podepsal nájemní smlouvu. V sobotu bychom se měli nastěhovat. Poznáváme pomalu město, s malým chodíme často na pláž, kde si hraje. V Soluni je prý na leden neobvykle krásně, užíváme si slunce a tepla.

Reklama

Související témata: