Hlavní obsah

Projekt Hýbeme se hezky česky vybízí ke sportování dětské týmy

Praha

Volání po návratu ke sportování sílí. Dnešním dnem startuje projekt Hýbeme se hezky česky, který letos podpoří stovky dětských sportovních klubů napříč všemi regiony finančně a materiálně v celkové výši přes 5 miliónů korun. Ve spolupráci s Českou obcí sokolskou a Asociací školních sportovních klubů otevírá Penny možnost přihlásit se do soutěže o finanční a materiální podporu pro tisíce týmů. Celkem podporu na základě hlasování obdrží 465 klubů po celé zemi.

Foto: hybemesehezkycesky.cz

Podaří se znovu rozhýbat naše děti...?

Článek

Cílem projektu je v aktuální situaci podpořit sport českých dětí. Týmy se mohou přihlásit na stránkách projektu hybemesehezkycesky.cz. „Pro děti je pohyb a sport jako takový jedním ze základů zdravého vývoje. My dospělí jsme odpovědní, abychom dětem vytvářeli podmínky pro jejich zdravý a šťastný život. Vnímáme situaci, která trvá už více než rok, proto jsme se rozhodli připravit projekt, který jejich aktivity podpoří," říká Jens Krieger, generální ředitel Penny.

„Nechtěli jsme soutěž pro jednoho vítěze s jednou velkou cenou, naopak chceme podpořit děti po celé zemi. Naše prodejny jsou na téměř čtyřech stech místech České republiky a my chceme být lidem žijícím v jejich okolí dobrým sousedem a dělat vše, co jim život zkvalitní nebo usnadní. Proto od nás dostanou podporu kluby ve všech regionech," dodává Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu.

Projekt podpoří nejen děti napříč republikou, ale také v nejrůznějších sportech, počínaje fotbalem, ale také florbalové, basketbalové, volejbalové nebo plavecké oddíly. Mohou se přihlásit i týmy, v nichž se děti věnují házené, atletice, gymnastice, badmintonu, cyklistice, ping pongu, šermu, a dalším sportům. „Chceme podpořit děti v pohybu bez ohledu na to, jaký sport je baví, a my jim pomůžeme pořídit například nové dresy nebo další vybavení. Smyslem celé akce je nejen podpora samotných klubů, ale chceme doslova rozhýbat Česko. Vnímáme to i jako příležitost k diskusi o významu sportu pro děti a jejich vývoj tak, abychom přispěli k růstu zdravé společnosti. Prostě Hýbeme se hezky česky," doplňuje Vít Vojtěch.

Zapojit se může až 6 tisíc týmů

Do hlasování o finanční a materiální podporu se mohou přihlásit všechny týmy, které jsou členy České obce sokolské nebo Asociace školních sportovních klubů. Celkem se tak může zapojit až téměř 6 tisíc aktuálně registrovaných týmů. „Když jsme dostali nabídku být součástí tohoto projektu, neváhali jsme. Naše poslání je vést Čechy k pohybu a společné aktivitě a díky partnerství budeme mít zase o kousek víc možností příslibu dostát. Podpora našich mládežnických oddílů, obzvláště v této době, je nesmírně důležitá. Každá společnost, která pomocnou ruku podá, ukazuje, že to myslí s našimi dětmi dobře, a zaslouží si poděkování a respekt," říká Marek Tesař, výkonný ředitel České obce sokolské.

"Mám velkou radost, když se nám v Asociaci daří podporovat děti v jejich sportovním úsilí a motivovat je k pohybu. Projekt Hýbeme se hezky česky je ideální příležitostí, jak po dlouhém sportovním útlumu zase postavit dětský sport v Česku na nohy!" přidává se Svatava Ságnerová, prezidentka AŠSK.

Vedoucí a zástupci klubů mohou ode dneška až do 19. května 2021 svůj tým přihlásit do projektu na stránkách hybemesehezkycesky.cz . Od 3. června pak bude probíhat online hlasování, z něhož vzejde ve 155 mikroregionech 465 finalistů (v každém mikroregionu tři). Všechny tyto týmy obdrží balíčky zdravé výživy z produktů Penny a zúčastní se finálního hlasování, kdy první tým v každém mikroregionu obdrží finanční prémii ve výši 15 tisíc korun, druhý a třetí v pořadí pak finanční podporu 5 tisíc korun. Celková podpora tak přesáhne částku 5 milionů korun.

Kampaň mimo jiné podpoří sportovci a známé osobnosti. Podrobné informace zájemci najdou na zmíněné internetové adrese projektu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice