Hlavní obsah

Ramos vyrovnal Buffonův rekord v počtu startů v reprezentaci

Kapitán fotbalistů Španělska Sergio Ramos nastoupil ve středečním přípravném zápase v Nizozemsku (1:1) ke 176. duelu za národní tým, čímž vyrovnal evropský rekord italského brankáře Gianluigiho Buffona. K absolutnímu maximu, který drží Egypťan Ahmed Hassan, chybí čtyřiatřicetiletému obránci odehrát už jen osm utkání.

Foto: Dean Mouhtaropoulos, ČTK/AP

Kapitán fotbalistů Španělska Sergio Ramos

Článek

"Sergio (Ramos) je unikátní hráč, je na úplně jiné úrovni než ostatní. Takového počtu reprezentačních startů dosáhnou jen mimořádně talentovaní hráči," řekl na tiskové konferenci trenér Španělů Luis Enrique.

Obránce Realu Madrid debutoval v národním týmu v roce 2005 v osmnácti letech a stal se tehdy vůbec nejmladším španělským reprezentantem v historii. S 23 góly je osmým nejlepším střelcem v "La Roja".

Nizozemci mu ve středu nedopřáli jubilejní 130. vítězství v národním týmu. Na gól Sergia Canalese z 19. minuty zareagovali krátce po poločase vyrovnáním Donnyho van de Beeka. Z posledních sedmi vzájemných duelů "Oranjes" pětkrát zvítězili, prohráli jen ve finále mistrovství světa v roce 2010 (0:1 v prodloužení).

Ramos se bude moci osamostatnit v čele pořadí evropských hráčů už v sobotu, kdy Španělé hrají v rámci Ligy národů ve Švýcarsku. Skupinu A4 pak v úterý zakončí prestižním duelem proti Německu.

Reklama

Související témata: