Hlavní obsah

Real nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů, řekl kapitán Frankfurtu

Real Madrid v Superpoháru UEFA v Helsinkách názorně předvedl, co Eintracht Frankfurt čeká v Lize mistrů. Tak komentoval středeční porážku 0:2 kapitán německého celku Sebastian Rode. Jeho tým, úřadující vítěz Evropské ligy, se v novodobé historii představí v "milionářské" soutěži poprvé. Předtím v ní hrál ještě pod názvem Pohár mistrů evropských zemí pouze v sezoně 1959/60, kdy ve finále podlehl právě Realu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Luka Modrič (vlevo) z Realu Madrid a Sebastian Rode z Eintrachtu Frankfurt.

Článek

Ve středu Eintracht inkasoval jednou v každém poločase. Favorita poslal do vedení David Alaba, skóre zpečetil Karim Benzema.

"Zápas nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů. Nejlepší evropské týmy, které mají vysoká očekávání založená na individuální kvalitě, jíž se chlubí. Musíte bránit, co síly stačí. Proti Realu jsme hráli disciplinovaně a byly fáze, kdy jsme se drželi, ale viděli jste, že takovému mužstvu stačí na gól jen chvilka," citoval Rodeho web UEFA.

S kapitánem mužstva souhlasil i trenér Oliver Glasner. "Real si vytvoří dvě tři šance proti kterémukoli týmu na světě. My jsme ty své neproměnili a Real zaslouženě vyhrál," uvedl sedmačtyřicetiletý Rakušan.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté Realu Madrid se radují ze zisku Superpoháru

Navzdory porážce od španělského celku Eintracht alespoň napravil dojem ze vstupu do ligové sezony, při němž doma podlehl Bayernu Mnichov 1:6.

"Šli jsme do toho s mnohem lepší taktikou. Lépe jsme si plnili obranné povinnosti a hráli disciplinovaně. Po zisku míčů jsme si vytvořili příležitosti, ale bohužel jsme je nezužitkovali. V porovnání s Bayernem jsme udělali velký krok dopředu," prohlásil jednatřicetiletý Rode.

Reklama