Hlavní obsah

Odvedli jsme svůj standard, hodnotil Ancelotti chladně další úspěch Realu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízda nekončí. Fotbalový Real Madrid se pod vedením Carla Ancelottiho dále veze na vlně více než povedené minulé sezony, kdy získal ligový titul i ušatý pohár pro vítěze Ligy Mistrů. V Helsinkách si po gólech Alaby a Benzemy dle očekávání pohodlně dokráčel pro výhru 2:0 nad Eintrachtem Frankfurt, úřadujícím mistrem Evropské Ligy. Los Blancos tak již popáté v klubové historii získali trofej pro vítěze Superpoháru UEFA.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Carlo Ancelotti se mohl radovat z další trofeje. Vlevo Eder Militao, vpravo Casemiro

Článek

Zkušený kouč Bílého baletu byl po utkání pochopitelně v rámci možností spokojený. Do utkání konzervativně nasadil na chlup stejnou jedenáctku, jako v květnovém finále Champions League s Liverpoolem.

Na pravém křídle tedy nastoupil původním povoláním střední záložník Federico Valverde, lavičku pak zahřívaly dvě letní posily, stoper Rüdiger a mladičký středopolař Tchouaméni. Oba plejeři se ale na trávník podívali alespoň během závěrečné desetiminutovky.

„Hráči jsou na sebe zvyklí, dobře se znají. Proto pro ně není žádný problém hrát stále takto pohromadě," komentoval volbu základní sestavy 63letý Ital, pro něhož osobně se jednalo již o čtvrtý získaný superpohár v trenérské kariéře, což je další z řady jeho rekordních počinů.

„Po prvním gólu jsme již kontrolovali tempo utkání, ačkoliv jsme trochu ubrali na intenzitě. Nehráli jsme sice nijak excelentně, ale odvedli jsme takový náš standard," dodal i přes zisk trofeje typicky odměřeně Ancelotti.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté Realu Madrid se radují ze zisku Superpoháru

Jeho protějšek na lavičce Frankfurtu, Oliver Glasner, i přes nepříznivý výsledek ale výkon svého mančaftu rozhodně nezatracoval. „V týmu mám hráče, kteří Ligu Mistrů ještě nikdy nehráli, takže takové utkání pro nás bylo i z tohoto pohledu velice cenné," bilancoval 47letý Rakušan, jehož tým dal zlepšeným výkonem do defenzivy tak trošku zapomenout na sobotní vysokou ligovou porážku s Bayernem (1:6).

„Jsem hrdý na to, co jsme dnes na hřišti předvedli. Real si sice vytvořil nějaké příležitosti ke skórování, to se ale děje, ať už hraje s kýmkoliv. Soupeři jsme to dnes udělali těžké a to je něco, na čem zajisté můžeme v budoucnu stavět," uzavřel Glasner, který povede Eintracht během historicky první účasti klubu v milionářské soutěži.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín