Hlavní obsah

Rosický dohlížel na fotbalové naděje a zahrál si s tátou

PRAHA

Osobní účast nejlepšího českého fotbalisty za uplynulý rok Tomáše Rosického okořenila finálové boje školského turnaje McDonald's cup, které se uskutečnily v úterý a ve středu ve sparťanské Toyota Areně. Reprezentační kapitán byl patronem celoroční soutěže a ve středu se mladým sportovcům ukázal dokonce přímo v akci, protože nastoupil v exhibičním utkání po boku svého otce i bratra v týmu osobností.

Článek

Rosického tvář provázela turnaje během celého roku, ale až při pražském finále si děti užily blízkosti fotbalové celebrity do sytosti. A malí fotbalisté přiznávali, že je přítomnost idolu pořádně povzbudila. Nejvíce se snažili fotbalisté ze základní školy Hradec Králové-sever, kteří to dotáhli ke konečnému vítězství. Po něm jim přišli vedle Rosického poblahopřát i svazový místopředseda Vlastimil Košťál a pražský primátor Pavel Bém.

Finálovému duelu předcházela exhibice, do které zasáhli vedle Rosického rodiny i Horst Siegl, Pavel Kuka, Jozef Weber, Radek Bejbl, Oldřich Rott a další osobnosti fotbalové současnosti i minulosti, své fotbalové umění předvedli například i Martinové Dejdar a Hrdinka či Jiří Mádl. Rosický se sice sám do branky netrefil, ale s Webrem a Sieglem předvedli kombinaci na jeden dotek, při které malí fotbalisté jen povzdechli úžasem.

Tomáš Rosický se objevil na obou stranách hřiště a pohybu po prvním týdnu dovolené si užíval. Hlavně byl ale rád, že se poprvé dostal na trávník po boku bratra i otce. "Opravdu jsme spolu nikdy nehráli, tohle byla premiéra," usmíval se spokojený reprezentant, který si všiml během finálových bojů i několika šikovných nadějí.

Předvídat jejich budoucnost ale nechtěl. "Teď nejde předvídat, co z nich bude, hlavně musí mít fotbal hodně rádi. Navíc - ta divoká fáze je teprve čeká," připomněl s úsměvem, že fotbalová kariéra se láme až v pubertě.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 30. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články