Hlavní obsah

Saúdskoarabská liga může být jednou z pěti nejlepších na světě, myslí si Ronaldo

Přestože hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo svou premiérovou sezonu v Saúdské Arábii zakončil bez trofeje, v An-Nasru je spokojený a v klubu z Rijádu bude pokračovat. Podle osmatřicetiletého útočníka se tamní liga může zařadit mezi pět nejlepších soutěží na světě, pokud se v některých věcech zlepší. Portugalský reprezentant by uvítal i další velká jména.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo.

Článek

Ronaldo v lednu do Saúdské Arábie přišel po konci angažmá v Manchesteru United a podepsal lukrativní smlouvu do roku 2025 údajně s ročním příjmem 200 milionů eur. V novém působišti odehrál 16 zápasů a vstřelil 14 branek. An-Nasr ale v lize skončil druhý za al-Ittihádem a v domácím poháru vypadl v semifinále.

"Jsem tady spokojený. Chci a budu tady pokračovat. Můj názor je takový, že když se bude pokračovat v započaté práci, tak se v příštích pěti letech saúdskoarabská liga může stát jednou z pěti nejlepších na světě," řekl Ronaldo v televizním rozhovoru.

K soutěži však má i jisté výhrady. "Liga je velmi dobrá, ale má potenciál být ještě lepší. Jsou tu výborné týmy i arabští hráči. Ale musí se trochu zlepšit infrastruktura. I sudí a videorozhodčí by měli být o něco rychlejší," upozornil pětinásobný vítěz Zlatého míče.

Přiznal, že si musel zvykat na odlišné prostředí a kulturu. "V Evropě trénujeme více ráno, tady odpoledne nebo večer. Když začal ramadán, měli jsme tréninky v deset večer. To bylo hodně divné," uvedl bývalý útočník Sportingu Lisabon, Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu Turín.

Média spekulují o tom, že by do Saúdské Arábie mohli v létě z Evropy zamířit i další hvězdní fotbalisté. Například Ronaldův dlouholetý rival Lionel Messi, který skončí v Paris St. Germain, nebo jeho bývalí spoluhráči z Realu Karim Benzema a Luka Modrič.

"Velké jména, velcí hráči, mladí hráči, staří hráči, všichni jsou tady vítaní. Pokud přijdou, liga se zase o něco zlepší. Věk není důležitý," prohlásil portugalský rekordman v počtu reprezentačních gólů (122) i startů (198).

Reklama