Hlavní obsah

Slavia - Hradec Králové 1:0Sešívaní na úvod zimní přípravy srazili Votroky, rozhodl Usor

Fotbalisté pražské Slavie v prvním utkání zimní přípravy porazili Hradec Králové 1:0. Souboj druhého a pátého týmu prvoligové tabulky rozhodl na tréninkovém hřišti v Edenu v 79. minutě šťastným gólem Moses Usor.

Foto: Twitter @slaviaofficial

Usor se postaral o jedinou branku Slavie (archivní foto)

Článek

V úvodním dějství měl každý z týmů jednu velkou šanci. Za Slavii se neprosadil útočník Van Buren, který se po podzimu vrátil z povedeného hostování v Liberci, na opačné straně vychytal gólman Kolář v úniku Jurčenka.

Oba celky po přestávce prostřídaly a převahu získali Pražané. Utkání nakonec rozhodl Nigerijec Usor, jehož střelu vyrazil královéhradecký brankář nad sebe a míč nakonec vysokým obloukem zapadl do sítě. Slavia porazila Hradec po dvou zápasech, v posledních dvou ligových duelech mu vždy o gól podlehla.

Pražané nasadili dvě ze čtyř zimních posil. Druhý poločas odehrál ofenzivní záložník Hronek, do první půle naskočil pravý bek Pech, který musel čtyři minuty před přestávkou střídat kvůli zranění.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 79. Usor.
Slavia:
I. poločas: Kolář - Pech (41. Douděra), Ousou, Kričfaluši, D. Jurásek - Hromada - Jurečka, Lingr, P. Ševčík, M. Jurásek - Van Buren.
II. poločas: Mandous - Douděra, Halinský, Santos, Olayinka - Provod, Talovjerov - Usor, Hronek, Ewerton - Šmiga. Trenér: Trpišovský.
Základní sestava Hradce Králové: Bajza - Čech, O. Ševčík, Leibl - Gabriel, Rada, Smrž, Ryneš - Kučera - Jurčenko, Vašulín. Trenér: Koubek.

Reklama