Hlavní obsah

Shaqiriho lahůdka, Hamšíkova bomba nebo nůžky do sítě Slavie? UEFA hledá gól sezóny

Z deseti parádních gólů mohou vybírat všichni fotbaloví fanoušci nejkrásnější branku uplynulé sezóny 2015/16. Do výběru se dostaly parádní nůžky Švýcara Xherdana Shaqiriho, další gól z evropského šampionátu, který vstřelil Rusům Slovák Marek Hamšík nebo branka Camille Abilyové z Lyonu, která se v Lize mistrů trefila dalšími nůžkami do slávistické sítě.

Foto: Profimedia.cz

Parádní gól Xherdana Shaqiriho se dostal do nominace na nejkrásnější gól celé sezóny.

Článek

Ještě takřka měsíc mohou fanoušci hlasovat pro svého favorita. Výběr je skutečně široký. Nechybí v něm lahůdky z nedávno skončeného ME. Hamšíkova vydařená rána do vzdálenější tyče, odkud se míč odrazil do brány za bezmocného brankáře Akinfejeva, ani luxusní nůžky Shaqiriho z velkého vápna v zápase s Polskem.

Mezi nejhezčí góly tvůrci vybírali také z ženského fotbalu, futsalu či kategorie mladších hráčů. Nejhezčí gól v ženské kategorii zaznamenala Abily, která se pohotově trefila nůžkami ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Slavii. Lyon zvítězil vysoko 9:1.

Futsal zastupuje Portugalec Ricardinho, dorosteneckou Ligu mistrů zase talent Barcelony Carles Aleňá a jeho parádní sólo. Aleňá pomyslně bojuje i proti gólu Lionela Messiho či parádní trefě Gonzala Higuaína, nově hráče Juventusu.

Reklama

Související témata: