Hlavní obsah

Šílenství, homofobní pokřiky a kopance! Nechutné semifinále se čtyřmi vyloučenými

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky šly tentokrát stranou. Fotbalisté USA a Kanady se utkají ve finále Ligy národů zóny CONCACAF. Američané porazili v semifinále Mexiko 3:0 a Kanaďané zvítězili nad Panamou 2:0. První uvedený zápas byl ovšem doslova nechutný a hrozilo, že se ani nedohraje. Žádný div, že v nastalé vřavě padly hned čtyři červené karty...

Foto: John Locher, ČTK/AP

Sergino Dest z USA (v bílém) vyjel na Mexičana Gerarda Arteagu v semifinále Ligy národů zóny CONCACAF v Las Vegas.

Článek

Divočina je ještě mírné slovo, které nevystihuje v plné míře, co všechno se na ploše Allegiant Stadium v Las Vegas událo.

V 69. minutě šel předčasně pod sprchy Mexičan Cesar Montes po ošklivém faulu na Folarina Baloguna. Domácí Weston McKennie se mstil, také neudržel nervy na uzdě a rovněž viděl červenou kartu.

V 85. minutě po další hromadné bitce vyloučil arbitr Mexičana Gerarda Arteagu a Američana Sergina Desta. V závěru duelu rozhodčí přerušil hru po homofobních pokřicích fanoušků Mexika a pohrozil ukončením zápasu, který se však nakonec přece jen dohrál.

„Dosáhli jsme skvělého vítězství, jsme ve finále. Ale zápas se nemusel změnit na celé to šílenství, které se událo. Ve finále nám budou chybět dva důležití hráči, ale těší mě, že jsme se do něj probojovali," popsal střelec dvou gólů USA Christian Pulisic pro agenturu AP.

„Jedná se o derby dvou rivalů. A takové věci se v podobných zápasech dějí po celém světě, takže se za vyhrocený průběh nestydím," hodnotí B. J. Callaghan, pro něhož šlo o první utkání v roli dočasného trenéra USA.

„Je vidět, že jsme tým a kluci jsou připravení se zastat spoluhráče. Někdy z toho je červená karta, ale když víte, za co jste ji dostal, tak to přijmete a do budoucna se poučíte," ujišťuje Callaghan.

Jeho záskok je časově omezený. Jak píší zámořská média, k reprezentaci USA se vrátí trenér Gregg Berhalter, který u týmu skončil po loňském mistrovství světa v Kataru kvůli domácímu násilí z roku 1992.

Kanaďané si vybojovali finálovou místenku po gólech Jonathana Davida a Alphonse Daviese. Duel nedohrál panamský obránce Eric Davis, který obléká dres Dunajské Stredy. V 89. minutě viděl červenou kartu po hrubém faulu.

Zápas o bronz a finále se uskuteční v noci na pondělí 19. června.

Související témata:
  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články