Hlavní obsah

Šílenství. Krokodýl zabil fotbalistu, s tělem plul před zděšenými obyvateli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šokující záběry se naskytly místním obyvatelům v Kostarice. V řece Rio Caňas byl krokodýlem napaden tamní fotbalista Jesus Alberto Lopez Ortiz, který chladnokrevný útok nepřežil. Devětadvacetiletý hráč za sebou zanechal dvě děti ve věku tří a osmi let, týmový manažer rovněž uspořádal sbírku pro rodinu oběti.

Foto: Profimedia.cz

Krokodýl na ilustračním snímku.

Článek

Mělo se jednat o den jako každý den, jenomže s hodně smutným koncem. Místní fotbalista klubu Deportivo Río Cañas, devětadvacetiletý Jesus Alberto Lopez Ortiz, byl totiž smrtelně napaden krokodýlem v řece Rio Cañas v provincii Guanacaste, kam se vyrazil pouze na pár minutek zchladit.

Situace ale využil již zmíněný velký vodní predátor, který nedal oběti sebemenší šanci a před zraky místních obyvatel se postaral o šílenství. Některé záběry na sociálních sítích (upozornění. Video obsahuje drastické záběry) dokonce ukazují, jak krokodýl proplouvá s tělem oběti v čelistech tamní řekou, načež byl kostarickými policisty zastřelen.

Hodí se připomenout, že kostarické ministerstvo životního prostředí zakazuje lov nebo zabíjení chráněných zvířat včetně krokodýlů. Místní policie ale rozhodla, že podle zákonů středoamerické země je umožněno zabití volně žijících zvířat z důvodu osvobození těla. „Bylo vynaloženo veškeré úsilí na záchranu těla zesnulé osoby, aniž by došlo k poškození plaza, což se nakonec nepovedlo," stojí v prohlášení.

Zdrcená hráčova rodina se nyní obrátila na veřejnost, aby zajistila náklady na pohřeb. Činí se také týmový manažer Luis Carlos Montes, který organizuje sbírku na pomoc rodině oběti. „S hlubokým zármutkem musíme oznámit smrt našeho hráče Jesúse Lópeze Ortize. Odpočívej v pokoji, Chucho," napsal v prohlášení jeho klub Deportivo Río Cañas.

Nejedná se přitom o ojedinělý útok krokodýla v Kostarice. Loni v listopadu došlo ke smrtelnému útoku na osmiletého chlapce, který byl na rybářském výletu se svou rodinou.

Reklama

Související témata: