Hlavní obsah

Šílený moment! Matka jednoho z hráčů tragicky zahynula cestou na stadion, rozhodčí zápas ukončil

Braga/Praha

Postihla je obrovská tragédie. Juniorský zápas mezi portugalskými týmy Braga a Benfica byl ukončen předčasně. Ze sobotního duelu národní soutěže zbývalo odehrát ještě několik minut. Rozhodčí však hráče poslal do šaten poté, co se po hřišti začala šířit zpráva o tragické smrti matky jednoho z hráčů. Ta se zabila v autě, když jela na stadion sledovat synův zápas.

Foto: Sport.cz

Trenér Bragy Artur Jorge oznámil smutnou zprávu rozhodčímu, který následně zápas ukončil.

Článek

Matka Davida Veigy, Sandra Pintová, cestovala v autě společně s otcem fotbalisty. Na synův zápas ale nedorazili. Pintová zahynula během tragické dopravní nehody. Jeho otec byl převezen v kritickém stavu do nemocnice.

Když smutné sdělení oznamoval kouč Bragy rezervnímu rozhodčímu, devatenáctiletý Veiga byl tou dobou na hřišti a snažil zvrátit nepříznivý výsledek 2:4 pro Benfiku. Jakmile se zpráva o tragédii dostala k hlavnímu sudímu, arbitr se rozhodl utkání ukončit.

Hráči obou týmů situaci záhy pochopili a z respektu vůči Veigovi se na postupu rozhodčího oba týmy shodly. „SC Braga s velkou lítostí oznamuje, že matka Davida Veigy, Sandra Pinto, se stala obětí autonehody cestou na synův zápas národní juniorské ligy," vydal klub oficiální prohlášení k události.

„V této děsivé chvíli bolesti oznamujeme, že se budeme snažit hráče podpořit a jeho otci, který byl také účastníkem nehody, přejeme, aby se co nejdříve zotavil. S ohledem na tragédii, kterou David prožívá, doufáme, že budete ctít a respektovat právo na jeho soukromí," objevila se na sociálních sítích slova ze strany klubu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava