Hlavní obsah

Šílený útok fanoušků! Letící kameny, hráči zvraceli. Superclásico bylo odloženo

Buenos Aires
Aktualizováno

Odveta finále Poháru osvoboditelů mezi argentinskými rivaly z Buenos Aires byla odložena na neděli! Autobus s fotbalisty Boky Juniors napadli fanoušci River Plate, podle tamních médií bylo několik hráčů Boky zraněno a po útoku slzným plynem zvracelo. Začátek zápasu byl nejdříve několikrát odložen na pozdější sobotní hodinu, až bylo večer středoevropského času rozhodnuto, že bude odložen na neděli.

Foto: Martin Acosta, Reuters

Fanoušci River Plate před odvetným zápasem finále Poháru osvoboditelů.

Článek

První finále skončilo před dvěma týdny remízou 2:2 a odveta na stadionu Monumental měla nabídnout strhující podívanou o prestižní trofej. Jenže při příjezdu hostujícího týmu na stadion napadli fanoušci River Plate autobus kameny, které rozbily okna. Po zásahu policie se slzný plyn dostal dovnitř.

Představitelé klubu Boca Juniors řekli, že zraněno bylo šest hráčů a dva určitě nebudou moci v odvetě nastoupit, jestli k ní v sobotu dojde. Kapitán Pablo Pérez je v nemocnici s řeznými ranami a údajně má sklo v oku, bez újmy nevyvázl ani hvězdný útočník Carlos Tévez.

Boca proto požádala o odložení zápasu. S tím souhlasil i domácí River Plate, jenže jihoamerická konfederace CONMEBOL o tom dlouho nechtěla ani slyšet. Jejímu jednání byl přítomen i prezident FIFA Infantino a nejprve bylo rozhodnuto o posunutí začátku ze 21:00 SEČ na 23:15. Pár minut před nově stanoveným začátkem ale přišlo oznámení, že se duel odkládá na neděli. Pokud ještě nedojde k úpravě, začít by se mělo v 21:00 SEČ.

Na stadion budou moci jen fanoušci River Plate a očekává se jich 66 tisíc, hosté mají z bezpečnostních důvodů zákaz. Toto pravidlo mezi odvěkými soupeři platí už od roku 2013.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen