Hlavní obsah

Skandál rozhodčích v ČFL. Známý sudí se svalil k zemi. Podle svědků byl opilý

Skandální divadlo v podání rozhodčího nabídlo utkání 15. kola třetí fotbalové ligy. Pohyb tria arbitrů na západočeském derby mezi Slavií Karlovy Vary a béčka Viktorie Plzeň po hrací ploše i mimo ni byl velmi podezřelý. Podle zjištění Deníku, který má svědectví od aktérů utkání, dorazili sudí nejspíš v silně podnapilém stavu.

Foto: Paprskář Pavel, ČTK

Fotbalový rozhodčí Milan Matějček.

Článek

Role hlavního sudího se ujal i z nejvyšší soutěže dobře známý Milan Matějček, jehož na čarách doplnila dvojice Erik Hlaváček, Lukáš Machýček.

Podezření na užití alkoholu před zápasem notně vzrostlo ve 24. minutě zápasu, kdy se Matějek z ničeho nic uprostřed hřiště skácel k zemi.

„Dali jsme před zápasem podnět delegátovi svazu, o víc jsme se nestarali," uvedl pro Deník šéf karlovarské Slavie Stanislav Štípek v souvislosti s divným chováním rozhodčích. Delegát Slavomír Kozel nicméně situaci odmítl komentovat.

„Já už toho na fotbale zažil hodně, ale že by dorazili rozhodčí namazaní, navíc na derby, které vždy naláká hodně fanoušků, to jsem zažil poprvé," hodnotil pro list chování rozhodčích František Hřídel z Karlových Varů.

„Divím se, že jim bylo povoleno, aby vůbec v jejich stavu mohli zápas odřídit, vždyť šlo o zdraví hráčů, a to opomenu, jak se na zápas dopravili," nechápal Hřídel.

Tvrdými komentáři se nešetří ani na sociálních sítích, kde video z Matějčkova extempore koluje.

Matějček vypadl z listiny profesionálních sudích před třemi lety kvůli hrubým chybám v barážovém zápase mezi Karvinou a Jihlavou.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín