Hlavní obsah

Smutná realita. Benefici pro Chapecoense zkazily nízká návštěva a pískot fanoušků

Rio de Janeiro

Olympijský stadión v Riu de Janeiro symbolicky potemněl. Ve středovém kruhu se rozsvítil znak brazilského Chapecoense a pod ním se rozzářila loga Brazílie a Kolumbie. Takovou předehru mělo benefiční utkání pro leteckou tragédií zasažený klub Chapecoense. Média se shodují, že zápas, který vyhrála Brazílie 1:0, pokazila nízká návštěva a chování některých fanoušků.

Fanoušci přicházejí na charitativní zápas ChapecoenseVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Zpráva o letecké tragédii zasáhla celý svět. Brazílie je fotbalovou zemí, a tak se čekalo, že bude stadión praskat ve švech. Nakonec však na zápas, jehož výtěžek bude věnován rodinám obětí, dorazilo jen 18 695 diváků.

A to by nebylo ještě to nejhorší. Příznivci domácího Botafoga si totiž během celého utkání vyřizovali účty se záložníkem Willianem Aráaou, který před rokem odešel do konkurenčního Flamenga. Teď na něj proto celou dobu pískali.

Střelec jediného gólu Dudu po své trefě vztyčil ruce k nebesům a poslal svou trefu zesnulým fotbalistům Chapecoense. Rozpačité dojmy z chování diváků to ale rozptýlit nemohlo.

Sedmá výhra pro Brazílii pod Titeho vedením

Při listopadové nehodě letadla, kterým tým Chapecoense cestoval na finále Jihoamerického poháru, zahynulo v Kolumbii celkem 71 lidí, z toho 19 fotbalistů, 17 členů realizačního týmu a sedm manažerů z vedení klubu. Tragédii přežilo šest lidí včetně tří fotbalistů.

Právě hráči Neto, Alan Ruschel a brankář Jackson Follmann, který při nehodě přišel o nohu, byli spolu s dalším přeživším komentátorem Rafaelem Henzelem představeni fanouškům. "Byl to víc než zápas. Chvíli jsem s nimi mluvil a jsou to hrdinové. Uděláme všechno pro to, abychom jim pomohli," prohlásil záložník Diego.

Do utkání zasáhli pouze hráči z domácích soutěží a Brazílie si připsala sedmou výhru pod vedením trenéra Titeho.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.