Hlavní obsah

Soud zakázal zpopelnit Maradonovo tělo, o své nároky se hlásí dalších šest jeho údajných dětí

Soud v Argentině zakázal případné zpopelnění ostatků fotbalové legendy Diega Maradony kvůli zachování jeho DNA, aby mohla být využita ve sporu o otcovství. Mistr světa z roku 1986 se veřejně znal k pěti potomkům, o své nároky v dědickém řízení se však podle agentury Reuters hlásí dalších šest jeho údajných biologických dětí.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Jedno z pietních míst po úmrtí Diega Maradony.

Článek

Podle Maradonova právníka vzorky DNA slavného hráče již existují, přesto soud ve středu rozhodl, že jeho tělo nesmí být spáleno. Maradona zemřel na konci listopadu v 60 letech na infarkt a byl pohřben na předměstí Buenos Aires.

O část dědictví po Maradonovi se hlásí i pětadvacetiletá Magalí Gilová, která podle svých slov teprve před dvěma lety zjistila, že je Maradonovou dcerou. Nyní požaduje vypracování posudku, pro které má státní zastupitelství poskytnout vzorek DNA.

Co všechno dědictví po legendárním fotbalistovi zahrnuje, není jasné. Podle agentury Reuters by mělo jít o nemovitosti, luxusní automobily, investice a šperky v zemích, kde žil a pracoval - v Argentině, Španělsku, Itálii, Spojených arabských emirátech, Bělorusku a Mexiku. Časopis Forbes odhadl hodnotu Maradonova majetku mezi 10 a 40 miliony dolarů.

Reklama