Hlavní obsah

Sparta - AS Řím 1:2Fotbalistky Slavie v úvodu play off o LM vyhrály na Islandu, Sparta prohrála

Aktualizováno

Fotbalistky Slavie v úvodním utkání play off o postup do skupinové fáze Ligy mistryň zvítězily na hřišti úřadujících islandských šampionek z Valuru 1:0. Sparta naproti tomu prohrála doma s AS Řím 1:2, přestože vedla. Slávistky sehrají odvetu příští středu, sparťanky o den později.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radost fotbalistek AS Řím v úvodním utkání 2. kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň proti Spartě.

Článek

Triumf obhájkyň českého titulu Slavie zařídila v Reykjavíku v 26. minutě Tereza Kožárová. Hráčky Valuru mohly vyrovnat po změně stran, jenže střelu Sigfusdóttirové zastavila branková konstrukce.

Sparťanky vedly od 51. minuty po střele Martínkové z vápna. Domácí pak dvakrát podržela gólmanka Chládeková, v 78. minutě ji ale překonala po zakončení z první kapitánka Římanek Bartoliová. Před vypršením základní hrací doby dokonala obrat Haaviová, která spíše centrovala, míč se ale nakonec od břevna odrazil do branky.

V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole neuspělo. Ve druhém kole je ve hře i Paris St. Germain s brankářkou Barborou Votíkovou. Francouzský celek se utká se švédským Häckenem.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Lyonu, poražené finalistky z Barcelony a také Chelsea s Wolfsburgem. Skupinová fáze začne v říjnu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Úvodní utkání 2. kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:
Sparta Praha - AS Řím 1:2 (0:0)
Branky: 51. Martínková - 78. Bartoliová, 90. Haaviová.
Sestava Sparty: Chládeková - Dědinová (71. Jalecová), Bertholdová, Stárová, Dlasková - Cvrčková (71. Pochmanová), Sonntagová, Polcarová - Trippová, Martínková, Changová (82. Švíbková). Trenér: Masaryk.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň