Hlavní obsah

Stadión v Edenu propadne bývalému majiteli Slavie Natlandu

PRAHA

Fotbalový stadión v Edenu zřejmě změní vlastníka a propadne bývalému majiteli Slavie společnosti Natland Group. Ta měla Synot Tip Arenu v pražských Vršovicích v zástavě od současného vlastníka E Side Property, který podle informací Hospodářských novin nemá na splácení závazků.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Stadión fotbalistů pražské Slavie v Edenu

Článek

Výstavba nejmodernější fotbalová areny v Česku vyšla před třemi lety na přibližně jednu miliardu korun. Spolu se Slavií v ní momentálně hraje i jiný prvoligový klub Bohemians 1905. Představitelé společností Natland a E Side chystaný převod nepotvrdili.

"To není věc, kterou bych mohl komentovat. Je to věc akcionářů," řekl HN ředitel společnosti E Side Pavel Kuka. Za společností stojí podnikatel Vladimír Kroužecký, který podle informací Hospodářských novin nesplatil vůči Natlandu včas své závazky, za které byl právě stadion v Edenu jistinou.

Informace o možném převodu nekomentovali ani představitelé Natlandu. "Vyjadřujeme se jen k uzavřeným transakcím," řekl jeho mluvčí Rostislav Starý. Dlužná částka, za kterou má Natlandu Eden připadnout, není známa. Údajně je ale o hodně nižší, než je tržní hodnota stadiónu.

Natland ze Slavie odešel na začátku srpna, kdy prodal svůj sedmdesátiprocentní podíl bývalému ministrovi dopravy Aleši Řebíčkovi. Ten v klubu nyní drží 98 procent akcií.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 54. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň