Hlavní obsah

Stanciu už řádí! Bývalý hráč pražských S exceluje ze standardek až v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem slušný výkon na nováčka... Dvě kola odehrána, první příčka s plným počtem bodů a skóre 10:0. Klub Wu-chan Three Towns zatím na startu naplňuje velké ambice svého prezidenta, který by chtěl čínskou ligu vyhrát. Hned v druhém utkání zazářil rumunský záložník Nicolae Stanciu, bývalý fotbalista Slavie a také Sparty. Dvakrát skóroval z přímého kopu při výhře 6:0 nad Kantonem Evergrande.

Foto: Wu-chan Three Towns

Nicolae Stanciu (uprostřed s číslem 43) hrdinou Wu-chan Three Towns!

Článek

Standardky jsou jeho mistrovskou disciplínou. A pokud v Číně narazí na o něco horší brankáře než v Evropě, může si zařádit podle libosti.

Alespoň utkání 2. kola čínské ligy takový scénář naznačilo. Nicolae Stanciu nejprve z přímého kopu v 11. minutě otevřel skóre, což byla jeho vůbec první mistrovská trefa v daleké zemi.

Jen u jednoho zásahu ovšem nezůstalo. V 76. minutě si celou parádu zopakoval a z přímého kopu zvýšil na 5:0.

Soupeř byl na ručník, nakonec dostal kanára jako v tenise. Kanton Evergrande přitom není žádný břídilský tým, naopak. Od roku 2011 získal v čínské lize celkem osm mistrovských titulů!

Stanciu a spol. ovšem šampiony jednoznačně přejeli a poslali je rázně na poslední příčku tabulky...

Do listiny střelců se zapsali také Brazilci Davidson a Marcao. Mužstvo Wu-chan Three Towns trénuje Španěl Pedro Morilla, který dříve působil v Granadě či Betisu Sevilla.

Stanciu přestoupil do Číny v zimě, sešívaní by za něj měli získat 100 milionů korun.

„Jeho nový klub je velmi ambiciózní a Nico by se měl stát spolu s Fellainim největší hvězdou čínské ligy," poukazuje David Zíka z agentury Global Sports, která hráče během pražského jednání o přestupu zastupovala.

Agent tak srovnává Stanciua s hvězdným Belgičanem, který před odchodem do Asie dlouhá léta působil v anglické Premier League.

Start se rumunskému internacionálovi každopádně povedl.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň