Hlavní obsah

Stramaccioni se pouští do další akce. Už má podepsáno

Jde do další fotbalové akce. Andrea Stramaccioni má nové trenérské angažmá, první po nezdaru ve Spartě. Zamíří do íránského Esteghlalu, v metropoli Teheránu jej čeká domácí půda na stadionu Azadi pro 80 000 diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Andrea Stramaccioni ještě v době, kdy působil ve Spartě.

Článek

„Je podepsáno," uvádějí italské zdroje. Nové dobrodružství pro kouče působícího i v Interu či Udine může začít.

Esteghlal je vedle Persepolis nejvěhlasnějším íránským klubem, má na kontě osm domácích titulů a k tomu i triumfy v kontinentální pohárové soutěži. V nedávno skončeném minulém ročníku nejvyšší domácí soutěže skončil třetí za Persepolis a Sepahanem.

Působení koučů-cizinců v klubu má tradici, prvním byl na přelomu 60. a 70. let minulého století slavný Jugoslávec Zdravko Rajkov.

Naposledy zde působil velký německý fotbalový cestovatel Winfried Schäfer, před ním ovšem dlouhá léta vládli lavičce íránští trenéři.

Klub se chce výrazněji prosadit na mezinárodní scéně. S třiačtyřicetiletým Stramaccionim, s nímž jednal už delší dobu, podepsal dvouletý kontrakt s opcí a s příjmem 1,6 milionu eur (zhruba 41 milionů korun) ročně.

Koučem Sparty byl Stramaccioni od května 2017 do loňského března. Na Letné uzavřel dvouletý kontrakt s ročním platem 1,5 milionu eur, ale týmu se pod jeho vedením nedařilo.

Reklama

Související témata: