Hlavní obsah

Sudí Adámek a Ardeleánu budou pykat za chyby v druhé lize

Fotbaloví rozhodčí Tomáš Adámek a Petr Ardeleánu nebudou nasazováni do nejbližších dvou soutěžních zápasů profesionálních soutěží. Oba budou pykat za chybně nařízené penalty v 18. kole druhé ligy. Adámek se provinil v utkání Opava - Ústí nad Labem a Ardeleánu v zápase Jihlava - Hradec Králové.

Článek

V uplynulých třech kolech nejvyšší soutěže nepodal žádný z arbitrů tak slabý výkon, aby mu komise rozhodčích zastavila činnost. ČTK to po čtvrtečním jednání řekl šéf komise Luděk Macela.

Komise tentokrát zasedala neobvykle až po třech kolech, protože chtěla zhodnotit i pražské derby Slavia - Sparta, které sudí Petr Franěk zvládl bez větších výtek. "Našli jsme drobné chyby v několika zápasech, ale nikde nebyly prohřešky tak závažné, abychom museli sáhnout k omezení delegace," řekl Macela.

V Praze se v posledních dvou dnech uskutečnily semináře pro všechny rozhodčí - v úterý pro asistenty a ve čtvrtek pro hlavní sudí. "Upozornili jsme je, aby podstatnou váhu věnovali přípravě na zápas. Soustředěním na svůj výkon se mohou vyvarovat řadě zbytečných chyb, přičemž tlak na ně bude sílit. V obou soutěžích se ještě hraje o hodně," prohlásil Macela.

Reklama

Související témata: