Hlavní obsah

Sudí z opilecké kauzy opět perlil. Uznal gól, který nebyl. Dostal stopku a oznámil konec

Aktualizováno

Pamatujete si na čtyři roky starou opileckou kauzu fotbalového sudího Milana Šefary, který v opilém stavu působil na dorosteneckém utkání v Berouně? Nyní se ten samý sudí opět zviditelnil. V duelu Lišan proti Řevničovu v rámci okresního přeboru nesprávně uznal domácímu celku gól na 2:2, za což si od příslušné komise rozhodčích vysloužil osmizápasovou stopku a finanční pokutu. Šefara následně s pískáním skončil.

Foto: Profimedia.cz

Rozhodčí na ilustračním snímku.

Článek

K incidentu došlo až v páté minutě nastaveného času druhého poločasu. Jeden z domácích hráčů se pokoušel napálit míč do sítě, jenomže na brankové čáře zasáhl protihráč. Ze záznamu volně dostupného na facebookovém profilu kubu SK Sparta Řevničov, je patrné, že míč se za čáru nedostal. Asistent sudího Šefara však u postranní čáry signalizoval pravý opak a branka byla uznána.

Duel Lišan proti Řevničovu tedy skončil 2:2, což se zajisté nelíbí hostujícímu celku, který je v rámci okresního přeboru i nadále pouhé dva body od posledního Rynholce. „Asistent rozhodčího Šefara rozhodl o konečném remízovém výsledku proti domácím Lišanům a nás dost možná odstoupil k sestupu," píše klub na sociální síti.

„Ano, ten samý rozhodčí Šefara, který se svojí náklonností k alkoholu při utkání mládeže dostal až do televize, když se nedokázal udržet na nohou. Bohužel, dokud budou tito lidé ve fotbale, tak budeme od čistého fotbalu stále hodně daleko," pokračuje.

Ještě tentýž den, tedy v neděli 4. června, se tímto incidentem zabývala i Komise Rozhodčích, dle které se asistent Šefara dopustil hrubé chyby, když nesprávně signalizoval, že míč přešel brankovou čáru a bylo tak docíleno branky domácího mužstva. V komuniké se rovněž uvádí, že sudí měl nesprávné poziční postavení, kdy stál na úrovni brankového území.

„Komise rozhodčích je dále hrubě nespokojena s rozhodnutím asistenta rozhodčího, a proto se rozhodla Milanu Šefarovi omezit delegaci na 8 kol včetně ročníku 2023/24. Milanu Šefarovi také bude udělena finanční pokuta, jejíž výše však nemůže být zveřejněna z důvodu platných nařízení UEFA," stojí v komuniké.

Šefara následně přes e-mailovou komunikaci oznámil Okresnímu fotbalovému svazu Rakovník, že ukončil činnost rozhodčího. Svaz ho tak z listiny sudích vyškrtl.

Šefara "proslul" čtyři roky starým chováním během dorosteneckého duelu v Berouně, kdy měl v roli asistenta rozhodčího kvůli podnapilému stavu velké problémy se stabilitou a několikrát dokonce spadl na trávník. Incidentem se následně zabývala také disciplinární komise, která rozhodčímu udělila roční zákaz činnosti a pokutu ve výši 40 tisíc korun.

Reklama

Související témata: