Hlavní obsah

Syn největším kritikem. Podívejte se, Čech nasadil místo helmy kameru

Praha

Již pojedenácté otevřel na Strahově svou Fotbalovou školu, letos však premiérově s podporou Arsenalu. Londýnští Kanonýři také vyslali do Prahy trenéry ze své líhně talentů. Brankář národního týmu Petr Čech uvítal dokonce několik zahraničních účastníků od Turecka až po Havaj. Během tréninku oblékl na hlavu pro Sport.cz kameru, a tak se můžete podívat, jak vychovává své nástupce.

Petr Čech a jeho fotbalová školaVideo: Sport.cz

 
Článek

Mohl se touto dobou chystat na semifinále šampionátu, tak daleko však národní tým na mistrovství Evropy zdaleka nedošel. „Byl bych samozřejmě ještě radši ve Francii, ale realita je taková, že jsem tady. A když vidím, jakou mají děti radost, jsem tady rád. Stojí to za to," usmívá se Petr Čech.

Během tréninků předává mladým nástupcům své zkušenosti, jakmile se však zapojí do hry, mohou ho jako svého spoluhráče také okřiknout.

„Pokud jde o to, co všechno jsem měl chytit, tak nejvíc kritický je můj syn... Při besedě je pro děti nejoblíbenější téma helma, protože když s nimi hraji a trénuji, tak ji na hlavě nemám. A pak je také zajímá, jaký mám plat a jakým jezdím autem," líčí čtyřiatřicetiletý brankář, který má během pátku oznámit, zda bude i po ME pokračovat v národním týmu, nebo se s reprezentací rozloučí.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid