Hlavní obsah

Tragédie drtí v Turecku i fotbal. Z ligy odstupuje Hatayspor, stejnou cestu zvažuje i Hanouskův klub

Fotbalový klub Hatayspor po ničivém zemětřesení, jež tento týden zasáhlo Turecko a Sýrii, odstoupil z turecké nejvyšší soutěže. Podle prezidenta klubové unie Aliho Koce uvažuje o stejném kroku Gaziantep, za který hraje český obránce Matěj Hanousek.

Foto: Profimedia.cz

Kklub Hatayspor po zemětřesení odstoupil z turecké ligy (ilustrační foto)

Článek

"Z Hataysporu nám napsali dopis. Informovali nás, že už v této sezoně hrát nebudou," řekl Koc na dnešní tiskové konferenci, na níž byl s prezidentem Turecké fotbalové federace (TFF) Mehmetem Büyükeksim.

Od pondělního zemětřesení je nezvěstný ghanský hráč Christian Atsu, i když viceprezident klubu tvrdil, že byl vyproštěn z trosek a odvezen do nemocnice. Tuto zprávu ale Atsuův agent ve středu popřel. Nezvěstný je také sportovní ředitel klubu Taner Savut.

"Pokud se bude chtít odhlásit i Gaziantep, budeme pokračovat se 17 týmy," uvedl Koc. Klub se zatím k osudu sezony nevyjádřil.

Celá provincie Gaziantep včetně svého stejnojmenného hlavního města se nacházela blízko epicentra zemětřesení a byla katastrofou vážně zasažena. Hráč Sparty Hanousek, jenž v Turecku hostuje, se už ve středu vrátil s rodinou do Česka.

Veškeré sportovní akce včetně fotbalové ligy byly bezprostředně po zemětřesení zastaveny. Liga by se měla znovu rozběhnout až 3. března. V Turecku podle úřadů zahynulo přes 17 tisíc lidí a TFF uvedla, že mezi oběťmi jsou i fotbalisté a trenéři z různých soutěží.

Reklama