Hlavní obsah

Tragédie pět kilometrů před cílem. Šural vypadl z převráceného mikrobusu. Jak vypadá havarovaný vůz?

Praha

Byla to chvilka a život rodiny českého reprezentanta Josefa Šurala se obrátil naruby. Osmadvacetiletý bývalý hráč Sparty utrpěl při tragické nehodě minibusu fatální zranění, kterým později v nemocnici v Alanayi podlehl. To vše pouhých pět kilometrů před cílem zhruba 570 kilometrů dlouhé cesty. "Smutná zpráva z dnešního rána. Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým," kondolovali Petr Čech a řada dalších.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Havarovaný mikrobus, v němž cestoval Josef Šural. Fotbalistova manželka na záběrech z nemocniceVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Celá tragédie začala poté, kdy si sedm hráčů Alanyasporu, včetně Josefa Šurala, najalo pro cestu domů z nedělního utkání s Kayserisporem minibus. Zhruba pět kilometrů před cílem však podle dostupných informací řidič usnul a minibus sjel ze silnice, kde se převrátil.

Vážná nehoda měla fatální následky jen pro českého reprezentanta, který z vozidla vypadl. Po převozu do nemocnice vážným zraněním podlehl. Ostatní fotbalisté by měli být mimo ohrožení života.

Spolu se Šuralem ve voze jeli Steven Caulker, Djalma Campos, Welinton Souza, Wanderson Baiano, Papiss Demba Cissé a Isaac Sackey, který v letech 2012 až 2016 hrál za Liberec a během působení na severu Čech se potkal i s českým fotbalistou.

"Podle informací, které mám od policejního šéfa, byli ve voze dva řidiči, a zatímco jeden odpočíval, druhý usnul za volantem. Ztratili jsme syna, je nám to strašně líto. Josef utrpěl zranění hlavy a řadu dalších poranění. Musel na operaci, ale už ho nedokázali zachránit," uvedl zdrcený šéf klubu Hasan Cavusoglu.

Josef Šural při tréninku reprezentace v Amsterdamu v říjnu 2015

Důvodem, proč si Šural se spoluhráči najali soukromý minibus a nejeli týmovým autobusem, mělo být to, že tým dostal po nedělním utkání dvoudenní volno.

Foto: Profimedia.cz

Josef Šural tragicky zahynul

Dostupné snímky z tragédie neukazují na větší poškození karoserie minibusu. Podle nepotvrzených informací však za smrtí otce dvou dcer mohlo být to, že nebyl připoután.

Zahraniční média přinesla obrázky havarovaného vozu. Později i fotbalistovu manželku, která s dětmi přijela do nemocnice.

"Jsme hluboce zasaženi tragickou zprávou o smrti našeho kamaráda a bývalého kapitána Josefa Šurala. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast. Šury, nikdy na tebe nezapomeneme," uvedla na Twitteru Sparta, kde fotbalista působil.

S kondolencí přispěchal Petr Čech a řada dalších. „Smutná zpráva z dnešního rána. Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým. R.I.P," psal gólman Arsenalu.

Josef Šural přestoupil do Alanyasporu letos v lednu, za turecký klub odehrál 11 zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku.

Památku bývalého hráče Sparty, Liberce či Brna uctí severočeský klub minutou ticha již při sobotním duelu se Slavií. Podobná reakce se očekává i od ostatních klubů.

Reklama

Související témata: