Hlavní obsah

Trenérská premiéra Xavimu zhořkla. Zuřil, vztekal se a přišel o botu

Takhle si svou trenérskou premiéru v soutěžním zápase zřejmě nepředstavoval. Bývalý záložník Barcelony a španělské reprezentace Xavi je koučem katarského týmu Al Sadd. Klub vstoupil do play off asijské Ligy mistrů remízou s městským rivalem Al Duhail. V závěru střetnutí se Xaviho svěřenci dožadovali pokutového kopu kvůli ruce soupeře. Sudí jejich volání nevyslyšel. Nasupený Španěl se po utkání tak vztekal, že mu z nohy odlétla bota.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Xavimu se nelíbilo rozhodnutí sudího a při protestech přišel o botuVideo: sntv

 
Článek

Al Sadd sice vedl od 30. minuty gólem Akrama Afifa. Domácím se ale nedlouho poté podařilo vyrovnat. V úplném závěru duelu pak došlo ke sporné situaci, když jeden z fotbalistů klubu Al Duhail zahrál v pokutovém území rukou. Sudí ale penaltu neodpískal.

To nesli špatně nejen Xaviho svěřenci, ale hlavně on sám. Televizní kamery zachytily, jak vytočený trenér soptí cestou do šaten. V jednu chvíli dokonce vší silou nakopl láhev s vodou, jeho bota přitom pak odletěla až na hrací plochu.

Xavi v klubu Al Sadd strávil poslední čtyři roky hráčské kariéry, po jejímž konci se přesunul na lavičku jako trenér. Na svůj první zápas v roli kouče ale nejspíš nebude vzpomínat v dobrém.

Reklama

Související témata: