Hlavní obsah

Trnava představí hvězdnou posilu, do slovenské ligy se vrací Škrtel

Velké jméno by měl v neděli oficiálně představit fanouškům fotbalový klub Spartak Trnava. Do slovenské nejvyšší soutěže se vrací Martin Škrtel. Šestatřicetiletý stoper po zranění achilovky ukončil angažmá v tureckém Basaksehiru a během neděle se chystá podepsat smlouvu s Trnavou. Po následné tiskové konferenci se přijde pozdravit s příznivci přímo na hřiště před ligovým zápasem se Zlatými Moravci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Škrtel ještě jako hráč Liverpoolu na tréninku před utkáním se Spartou.

Článek

Odchovanec Prievidze nakoukl do ligového fotbalu v Trenčíně, odkud jej koupil Zenit Petrohrad tehdy vedený českým koučem Vlastimilem Petrželou. V ruské lize Škrtel strávil 3,5 roku, než jej získal anglický Liverpool, kde působil v letech 2008-2016.

Poté následovala angažmá v tureckém Fenerbahce, italské Atalantě a po návratu do Turecka v jiném istanbulském celku - Basaksehiru. Koncem minulého roku si však v utkání s Kasimpasou přetrhl achilovku na levé noze a od té doby do soutěžního klání nezasáhl. To má v plánu již jako hráč Trnavy.

Za slovenský národní tým nastoupil do více než stovky střetnutí a vstřelil šest branek, zahrál si také na mistrovství světa 2010 a Euru 2016, čtyřikrát byl dokonce vyhlášen nejlepším fotbalistou Slovenska.

Škrtel se tak stane spoluhráčem českého obránce Filipa Twardzika krátce poté, co trnavský celek vypadl z Evropské konferenční ligy po remíze 0:0 a následné prohře 0:1 s Maccabi Tel Aviv. Spartak se aktuálně nachází na třetí příčce slovenské nejvyšší soutěže.

Reklama