Hlavní obsah

Uruguay - Bolívie 4:2Uruguayci i bez Suáreze a Cavaniho v kvalifikaci MS porazili Bolívii

I bez hvězdných útočníků Luise Suáreze a Edinsona Cavaniho fotbalisté Uruguaye potvrdili v utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bolívii roli jasného favorita a zvítězili 4:2. Dva góly dal záložník Giorgian de Arrascaeta, který už v pátek zařídil jednou brankou remízu 1:1 na hřišti Peru. Mezi střelce se zapsal i dvacetiletý útočník Agustín Álvarez, který prožil vydařený reprezentační debut.

Foto: Pablo Porciuncula, ČTK/AP

Uruguayci i bez Suáreze a Cavaniho v kvalifikaci MS porazili Bolívii

Článek

Uruguayci uspěli v kvalifikaci po čtyřech zápasech poprvé od loňského listopadu. Od té doby utrpěli porážku s Brazílií a pak třikrát remizovali. V tabulce jihoamerické části kvalifikace jim patří čtvrté místo, které jako poslední zaručuje přímý postup na šampionát v Kataru v příštím roce.

Cavaniho na sraz národního týmu nepustil Manchester United kvůli opatřením proti koronaviru ve Velké Británii. Po návratu z Jižní Ameriky by totiž útočníka čekala povinná desetidenní karanténa. Kanonýr Atlética Madrid Suárez má problémy s kolenem.

Třetí nerozhodný výsledek za sebou uhrála Kolumbie, která remizovala 1:1 v Paraguayi. Domácí vedli od 40. minuty, ale krátce po přestávce vyrovnal z penalty nařízené za hru rukou záložník Juventusu Juan Cuadrado. Jeho tým díky tomu udržel v tabulce pátou příčku, která znamená účast v baráži. Šestá Paraguay ztrácí dva body. V kvalifikaci nevyhrála už šest utkání a dotáhlo se na ni Peru, které zdolalo 1:0 poslední Venezuelu.

Nedělní šlágr mezi Brazílií a Argentinou se hrál jen pár minut. Poté zápas v Sao Paulu přerušili pracovníci zdravotního úřadu, podle nichž čtyři argentinští hráči z anglických klubů v rozporu s nařízením nenastoupili do karantény. Utkáním se bude zabývat disciplinární komise.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:
Ekvádor - Chile 0:0
ČK: 63. Sornoza (Ekv.).
Paraguay - Kolumbie 1:1 (1:0)
Branky: 40. Sanabria - 53. Cuadrado.
Uruguay - Bolívie 4:2 (2:0)
Branky: 15. a 67. z pen. De Arrascaeta, 31. Valverde, 47. Álvarez - 59. a 84. Moreno.
Peru - Venezuela 1:0 (1:0)
Branka: 35. Cueva. ČK: 38. Rincón (Ven.).

Reklama

Související témata: