Hlavní obsah

Utkali se s béčkem Sparty, teď raději trénují individuálně. Jde o preventivní důvody, říká liberecký ředitel

Koronavirová hrozba komplikuje přípravu fotbalistů rezervních týmů na novou sezonu. Společné tréninky zrušila z preventivních důvodů i liberecká rezerva, která se až do neděle chystá individuálně. Důvodem je sobotní přípravný zápas s béčkem Sparty, které později kvůli výskytu onemocnění covid-19 skončilo v karanténě.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

„My nemáme béčko v karanténě, jde pouze o preventivní důvody. Kvůli sobotnímu zápasu jsme pro jistotu nechali kluky v tomto týdnu trénovat individuálně bez vstupu na stadion včetně realizačního týmu a zvažujeme, jestli pro sichr nenecháme všechny i otestovat. Žádné příznaky však v klubu u nikoho nejsou," uvedl pro Sport.cz ředitel libereckého klubu Libor Kleibl.

U Nisy jsou obezřetní i z toho důvodu, že v pondělí startuje přípravu na další ligový ročník první tým. „I kvůli tomu jsme k tomuto kroku přistoupili, abychom měli jistotu, byť týmy se nepotkají," doplnil Kleibl.

Fotbalisté sparťanské rezervy nakazili v nočním klubu v Praze na večírku před dvanácti dny. Na stejné akci se nakazili i dva hráči rezervy Bohemians 1905 a dorostenec Dukly.

V preventivní karanténě skončili rovněž hráči divizní České Lípy, která se v sobotu střetla s mladými fotbalisty Bohemians 1905. „V pátek budeme vědět, jestli bude někdo pozitivní. Věříme však, že nikdo. Čtrnáct dnů jsme však bez tréninku," povzdechl si manažer českolipského týmu Josef Košta.

Po párty, která se konala 11. července, evidují hygienici 68 nakažených koronavirem. Do povinné karantény dosud poslali rodiny nakažených a 121 lidí, kteří s nimi byli v kontaktu.

Reklama

Související témata: