Hlavní obsah

V Melbourne se kvůli řádění fanoušků nedohrálo fotbalové derby

Derby v nejvyšší australské fotbalové lize mezi týmy Melbourne City a Melbourne Victory zůstalo po řádění fanoušků nedohrané. Příznivci hostujícího Victory v 22. minutě za nepříznivého stavu 0:1 vtrhli na hřiště a dokonce napadli domácího brankáře Toma Glovera.

Foto: Aap Aap, Reuters

Australští fanoušci vtrhli během melbournského derby na hřiště.

Článek

Fanoušci obou táborů házeli v průběhu zápasu na hrací plochu světlice, situace se ale vyostřila poté, co jedna z nich patrně zasáhla televizního kameramana. Glover později vhodil jednu ze světlic zpět do hlediště a fanoušci vtrhli na trávník. Čtyřiadvacetiletý gólman dostal ve strkanici úder do hlavy železným kýblem a zakrvácený se následně odebral spolu s dalšími aktéry zápasu do kabin.

"Po šokujících událostech z prvního poločasu zápasu A-League mezi Melbourne City a Melbourne Victory jsme rozhodli o zrušení utkání. Takové chování nemá ve fotbale místo. Okamžitě začneme s vyšetřováním," uvedl australský svaz a dodal, že lze očekávat přísné tresty.

První tým soutěže Melbourne City vedlo od 11. minuty po trefě Aidena O'Neilla. Melbourne Victory, které prohrálo úvodní říjnové derby na domácí půdě, je v dvanáctičlenné tabulce sedmé.

Reklama

Související témata: