Hlavní obsah

V Polsku zadrželi bývalého generálního sekretáře fotbalového svazu

Polský protikorupční úřad CBA zadržel čtyři lidi kvůli podezření, že Polskému fotbalovému svazu (PZPN) způsobili škodu ve výši asi jednoho milionu zlotých (5,17 milionu korun). Mezi zadrženými je i bývalý generální sekretář PZPN z let 2012 až 2021 Maciej Sawicki a jeden ze současných členů vedení svazu Jakub Tabisz.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Média informovala, že CBA tyto dva muže zadržela na letišti v Krakově, odkud měli v plánu odletět do Kataru, kde se dnes polská reprezentace utká s Mexikem. Kromě nich byly zadrženy dvě ženy. Podle portálu wirtualnapolska.pl se případ týká pochybení při podpisu smlouvy s jedním ze sponzorů.

Maciej Sawicki v současnosti působí jako ředitel a podílník on-line sportovního kanálu Kanal Sportowy. V minulosti byl útočníkem Legie Varšava nebo Korony Kielce.

PZPN v prohlášení na twitteru uvedl, že informace o zadržení Tabisze bere velmi vážně, nicméně nezná podrobnosti případu a do doby, než je získá, se k věci nebude vyjadřovat. "PZPN je připravený spolupracovat s vyšetřujícími orgány, aby byla celá věc co nejrychleji vysvětlena," napsal svaz na twitteru.

Reklama

Související témata:
Zadržení