Hlavní obsah

Vedení Olympique Marseille suspendovalo trenéra Villase-Boase

Aktualizováno

Vedení francouzského fotbalového klubu Olympique Marseille suspendovalo trenéra Andrého Villase-Boase. Portugalský kouč byl potrestán zákazem činnosti několik hodin poté, co podal rezignaci kvůli neshodám s vedením ohledně sportovní politiky.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Trenér Olympique Marseille André Villas-Boas podal kvůli neshodám s vedením klubu rezignaci

Článek

Poslední kapkou pro Villase-Boase bylo jednání managementu v zimním přestupním období. Na hostování do Marseille přišel záložník Olivier Ntcham ze Celticu Glasgow, kterého třiačtyřicetiletý kouč podle vyjádření na tiskové konferenci nechtěl. O zapůjčení útočníka Nemanji Radonjiče do Herthy Berlín zase byl údajně informován až těsně před uzavřením transferového okna.

Klub v reakci na to v prohlášení na svém webu uvedl, že Villas-Boas neakceptovatelnou veřejnou kritikou vážně poškodil Olympique. Zahájil s ním proto disciplinární řízení. Někdejší kouč Porta, Chelsea, Tottenhamu nebo Petrohradu francouzské mužstvo převzal v květnu 2019, smlouva mu vyprší po této sezoně.

Marseille už na podzim vypadla z Ligy mistrů. V domácí soutěži se tým po třech porážkách za sebou propadl už na deváté místo. V sobotu rozzuření fanoušci na protest proti špatným výsledkům i vedení klubu vnikli do tréninkového centra a napadli jeho policejní ochranku. Kvůli incidentu bylo odloženo ligové utkání s Rennes.

Reklama

Související témata: