Hlavní obsah

Velká premiéra! „Lavi" poprvé nastoupí za Vyšehrad. Vstřelí gól?

Praha

Končí sranda, okamžik pravdy je tady. Fotbalista Julius Lavický, kterého ztvárnil herec Jakub Štáfek v seriálu Vyšehrad, se ukáže v ostrém zápasu. A jak jinak, v dresu vyšehradských „šemíků" ve třetí lize. V sobotu v 10:15 bude „Lavi" připravený k derby s Loko Vltavín. Čeká se rekordní návštěva, jen není jasné, zda hvězda nastoupí v základní sestavě. „Připravený k zápasu bude," poznamenal trenér a majitel fotbalového Vyšehradu Jaroslav Klíma.

Foto: slavojvysehrad.cz

Fotbalista Julius Lavický, kterého ztvárnil herec Jakub Štáfek v seriálu Vyšehrad, se ukáže v ostrém zápasu ČFL. Bude připravená nastoupit za Vyšehrad.

Článek

Nejvyšší soutěž se nehraje, třetiligové derby Vyšehradu s Vltavínem bude pro fanoušky v hlavním městě jakýmsi předkrmem před večerním zápasem reprezentace v kvalifiakci o MS na půdě Norska. A fanoušci se mají na co těšit, Vyšehrad k utkání nominoval hvězdu známého seriálu. „Laviho jsme zaregistrovali už někdy v únoru a teď přišla možnost mu dát šanci," vykládá Klíma.

Je to náš nejdražší hráč. Zazáří, věří kouč Vyšehradu

V seriálu se Lavi často nepřipravuje s týmem, ale sází na individuál. Změnilo se něco před mistrovským zápasem? „Byl se u nás v posledním půl roce tak desetkrát, dvanáctkrát proběhnout. V nominaci k utkání bude," tvrdí šéf Slavoje a naznačuje, že s posilou do derby počítá.

O chvíli později prozradil i další podrobnosti. „Lavi je náš nejdražší hráč a musí konečně prodat, co v něm je. Ještě nejsem rozhodnutý, kdy přesně ho do zápasu pošlu, ale na hřiště půjde v klíčový moment určitě. A zazáří," dodal Klíma.

Nebudeme mít slitování, říká trenér Vltavínu

Nominace hvězdy seriálu k mistrovskému zápasu překvapila trenéra Vltavínu Martina Frýdka, vícemistra Evropy z roku 1996 a bývalého hráče Sparty. Ze začátku prý byl rozpačitý a přemýšlel o tom, co se chystá za komedii. Ale své hráče důrazně upozorňuje, že k zápasu musí přistoupit s absolutní vážností. Vltavín je v tabulce třetí a ještě může hrát o první místo.

„I na předzápasovém tréninku na to kluky upozorním. Musíme jít do toho zápasu nahecovaní, víme, o co hrajeme. A pokud tam Lavi opravdu půjde, byť třeba na pět, deset minut, tak mu nic nedarujeme. Nebudeme mít slitování," tvrdí Frýdek, jehož oba synové hrají za Spartu.

Že by se nějak speciálně na Jakuba Štáfka, alias Julia Lavického připravoval při sledování seriálu, to prý nehrozilo. „Ale samozřejmě ho znám. Syn mi díly vždycky ukáže, zmapovaného máme Laviho dobře," usmívá se trenér Vltavínu.

Vsaďte si na Laviho

Náboj zápasu přidává i fakt, že sázková kancelář Chance vypsala kurzy nejen na zápas, ale také na to, že se „Lavi" v utkání trefí. „Ani s takovou posilou to nebude mít Vyšehrad s Vltavínem snadné. Vltavín je momentálně rozjetý. Vyšehradu nemusí k výhře stačit Lavi ani domácí prostředí," upozornil bookmaker sázkové společnosti Chance Karel Brettschneider.

„My ale počítáme s tím, že se Lavi, navzdory své pověsti, na premiéru na vyšehradském hřišti připravil důkladně. A navíc je to hvězda, i proto je kurz na to, že dá gól, poměrně nízký, jen 3:1," uvedl hned po vypsání sázkové příležitosti bookmaker.

A lidé se chytli a sázejí na to, že dá „Lavi" gól. Kurz klesl na 2,7:1. „Na to, že Jakub Štáfek vstřelí branku vsadilo asi tisíc lidí. Bezbrankovou remízu přitom u nás v tomhle utkání čeká jen pět sázkařů," říká Markéta Světlíková.

Přiznává zároveň, že nikdo nevsadil horentní sumu, spíše šlo o menší částky. „Když se diváci prokážou tiketem vsazeným u nás za padesát korun, tak mají vstup zdarma a ještě k tomu pivo. Na speciální internetové stránce k zápasu je už teď 386 lidí, takže tušíme, že na Vyšehrad dorazí rekordní návštěva," dodává.

Reklama

Související témata: