Hlavní obsah

Velký comeback? Budoucí majitelé Newcastlu lákají zpět trenérské eso

Newcastle/Praha

Fotbalový trenér Rafael Benítez je blízko návratu na lavičku Newcastlu United. Šedesátiletý kouč vedl Straky ve třech sezonách mezi lety 2016-2019, smlouvu pak ale kvůli omezenému rozpočtu klubu neprodloužil a zamířil do Číny. Potenciální příchod nového movitého majitele nyní nahrává případnému comebacku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Španělský trenér Rafael Benítez v současnosti trénuje čínský klub Ta-lien I-fang. Archivní foto

Článek

Podle britských médií se s možným příchodem nového vlastníka, saúdskoarabské investiční skupiny PIF, pro Beníteze otevřela cesta k návratu do St James Parku. Španělský kouč do Newcastlu přišel v sezoně 2016.

I když už nedokázal klub v anglické lize zachránit, hned v následujícím ročníku se s ním do nejvyšší soutěže dokázal vrátit. V Premier League následně s týmem s omezeným rozpočtem obsadil desáté a třinácté místo.

Benítez následně zamířil do čínského klubu Ta-lien I-fang. V Premier League se ale schyluje k prodeji Newcastlu do rukou saúdskoarabské investiční skupiny PIF, řízené korunním princem Mohamedem bin Salmánem. A bývalý kouč Liverpoolu, Valencie, Chelsea, Interu Milán nebo Realu Madrid je údajně v seznamu potenciálních adeptů na místo šéfa lavičky.

Britská média dokonce spekulují nad posilami, které by si Benítez do St James Parku při svém comebacku rád přivedl. Mělo by jít o anglické reprezentační duo Ross Barkley z Chelsea a John Stones z Manchesteru City.

Benítez v anglické lize vedl Liverpool, kde strávil šest let a v roce 2005 s ním vyhrál Ligu mistrů. Za sebou má i angažmá ve Valencii, kterou dovedl ke dvěma titulům a triumfu v Poháru UEFA. S Chelsea ovládl Evropskou ligu.

Reklama