Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalová elegance slavila úspěch. Drogba dokonale uzemnil soupeře

Istanbul

Střelci Galatasaraye nebývale řádili v 19. kole turecké ligy. Didier Drogba si připsal jediný gól, vedle hattricku Wesleyho Sneijdera je sice jeho příspěvek k výhře 6:0 nad Bursasporem na první pohled vcelku skromný, ale patička dodala jasnému vítězství istanbulského celku patřičně elegantní rozměr.

Parádní patička Didiera Drogby

 
Článek

V pětatřiceti patří Drogba stále k tahounům Galatasaraye. S takovými situacemi, jakou mu připravil spoluhráč z obrany Eboue, si ví rady jako málokdo jiný. Přízemní přihrávku v 66. minutě usměrnil za záda zkoprnělého brankáře Freye. Zvyšoval už na 5:0.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Střelec z Pobřeží slonoviny si tak připsal šestý zásah v tomto ročníku turecké ligy, na najlepší kanonýry soutěže ztrácí (s 12 góly  je na tom nejlépe Chahechouhe ze Sivassporu), ale podstatné pro něj je, že jeho celek stále může zkusit zaútočit na městského rivala Fenerbahce, který o víkendu zaváhal na hřišti Eskisehirsporu (1:2).

Drogbův tým se chopil příležitosti a kanonádou alespoň snížil ztrátu, která už vypadala hrozivě. Na druhém místě má nyní o sedm bodů méně než Fenerbahce.

Reklama

Související témata: