Hlavní obsah

VIDEO: Italská legenda Nesta napodobil v Americe Zidana, hlavičkou se ohnal proti soupeři

Kansas City

V Evropě platí obránce Alessandro Nesta za legendu. Před fotbalovým důchodem odešla jedna z bývalých ikon AC Milán do zámořské MLS, kde obléká dres Montrealu Impact. V zápase proti Sportingu Kansas City ale Nesta neudržel nervy na uzdě, když se nechal vyprovokovat a hlavou sestřelil Claudia Bielera z kádru Kansasu. Jeho počin připomněl legendární hlavičku Zinedina Zidana z finále mistrovství světa v roce 2006.

Nesta po hlavičce soupeři dostal červenou kartu

 
Článek

Situace se odehrála na konci 73. minuty, když montrealský celek vedl 2:1. Dlouholetá opora zadních řad AC Milán bojovala o míč s Bielerem, který celý souboj narozdíl od sedmatřicetiletého Nesty ustál. Rodák z Říma však byl vzápětí znovu na nohou a hlavičkou se pokusil svého soka sestřelit.

Opakované záběry televizních kamer odhalily, že Bieler kopačkou švihl po na zemi ležícím Nestovi. Nelze s jistotou rozeznat, jestli Nestovi fotbalista Kansasu přišlápl nohu, nebo se ho pokusil trefit do obličeje, jasné však je, že mu to prošlo bez potrestání. Naopak dvojnásobný vítěz Ligy mistrů si zblízka prohlédl červenou kartu.

Nesta si cestou do kabin možná vzpomněl na podobný zákrok, který ve finále mistrovství světa 2006 předvedl Francouz Zinedine Zidane v zápase proti Itálii, když sestřelil Marka Materazziho. Nesta slavný zákrok, po němž byl Zidane taktéž vyloučený, viděl zblízka. Tehdy byl připraven na lavičce jako střídající hráč.

Nesta se tak se spoluhráči mohl před sedmi lety radovat z titulu mistrů světa, když Itálie proti Francii uspěla po pokutových kopech. Vítězství Nesta nakonec slavil i v zápase MLS, když jeho Montreal výsledek 2:1 udržel až do závěrečného hvizdu.

Reklama

Související témata: