Hlavní obsah

VIDEO: Rosického Arsenal vytáhl v Asii nečekané zbraně. Krev netekla a tleskalo se

Urawa

Když asijské turné, tak se vším všudy. To si řekli v Arsenalu, když se chtěli zalíbit svým hostitelům. V Asii je momentálně na soustředění celá řada předních klubů a jejich šéfové dobře vědí, proč tam své hvězdy vysílají. Komerční význam těchto zájezdů v přípravném období je zřejmý. A je při tom i zábava, jako tomu bylo i v případě představení německých fotbalistů Lukase Podolského a Pera Mertesackera v Japonsku.

Lukas Podolski a Per Mertesacker se představili v tradičním samurajském hávu.

 
Článek

Ukázali se v pro ně netradiční výzbroji, kterou by nejen na trávníku určitě zaskočili každého. Vše se odehrálo před přípravným duelem londýnského celku s týmem Urawa Reds.

Německá esa Arsenalu se nerozpakovala nasadit tradiční samurajský háv a tasit meče. Na celý komediální výstup bezpochyby oba i potrénovali, ale popravdě řečeno, kdyby hráli fotbal tak, jak to umějí s japonskou výbavou, nedopadlo by to vůbec dobře. A ty bílé ponožky a plážová obuv, jak si všímají zahraniční média, k samurajům také až tolik nepasují.

Naštěstí netekla krev a celé divadélko bylo odměněno potleskem.

Otázkou je, s jakou asijskou specialitou při turné vyrukuje český příslušník Arsenalu Tomáš Rosický. Na stránkách Gunners jsou zmínky třeba o další japonské libůstce - zápase sumo... Při samurajské řeži Rosu kamery nezaznamenaly.

Reklama

Související témata: