Hlavní obsah

Villa opouští New York, ale s fotbalem nekončí. Schweinsteiger zůstane v Chicagu

New York
Aktualizováno

Španělský kanonýr David Villa po čtyřech letech opouští klub New York City, ale s fotbalem nekončí. Zda bude pokračovat v MLS, zatím neprozradil. Z newyorského klubu, který v této sezoně vypadl ve čtvrtfinále play off, odchází šestatřicetiletý mistr světa i Evropy jako střelec 80 gólů ve 124 ligových zápasech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Villa na archivním snímku z tréninku španělské fotbalové reprezentace.

Článek

Villa, který příští týden oslaví 37. narozeniny, oznámil konec v týmu City ve středu. Smlouva mu vyprší na Silvestra. "Rád bych dal fanouškům mistrovský pohár, ale nepochybuju o tom, že v příštích letech na něj tenhle klub dosáhne," řekl Villa, majitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče MLS z roku 2016.

Schweinsteiger po neúspěšné sezoně zůstane

Německý mistr světa Bastian Schweinsteiger zůstane navzdory nepovedené sezoně v Chicagu. Čtyřiatřicetiletý záložník se dohodl s vedením klubu Fire na prodloužení sezony o rok a pokusí se Chicago znovu dostat alespoň do play off MLS.

Schweinsteiger získal s německými fotbalisty titul v Brazílii v roce 2014 a po odchodu Philippa Lahma po něm poté převzal kapitánskou pásku. O dva roky později ukončil reprezentační kariéru i on. Do USA odešel hrát loni na jaře z Manchesteru United a v této sezoně byl čtvrtým nejvíce vydělávajícím hráčem MLS s platem 6,1 milionu dolarů.

První sezona se mu v Chicagu povedla a zahrál si play off. Nyní ale tým skončil předposlední v konferenci s pouhými osmi výhrami. Cíle má přesto Schweinsteiger nejvyšší. "Pojďme pozvednout trofej. Věřím tomuto klubu i tomu, že můžeme být mistry," napsal v prohlášení autor sedmi branek v dresu Fire a manžel bývalé úspěšné tenistky Any Ivanovičové. Letos v březnu se jim v Chicagu narodil syn.

Reklama

Související témata: