Hlavní obsah

Vyhrát a vytvořit si před odvetou v Litvě náskok. Futsalisté touží v Brně napodobit házenkářky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý oslavilo v moravské metropoli postup reprezentační družstvo házenkářek a už v pátek bude v brněnské hale ve Vodově ulici k vidění další velká bitva o světový šampionát. Čeští futsalisté rozehrají od 19.30 h barážový dvojzápas s Litvou o postup do elitní fáze kvalifikace MS 2024.

Foto: fotbal.cz

Kouč národního týmu futsalistů Tomáš Neumann.

Článek

„Holky ve skvělé kulise vyhrály. My je chceme napodobit. Musíme myslet i na to, abychom si před úterní odvetou v Litvě vytvořili co největší náskok," plánuje plzeňský útočník Michal Seidler, který v minulosti působil i v Brně. „Všichni jsme tady chtěli domácí duel hrát. Fanoušci jsou zde pokaždé fantastičtí," těší se na výtečnou atmosféru v královopolské aréně.

Bude to vůbec první zkušenost národního mužstva s litevskými futsalisty. „Informací o nich máme i tak dost. Nečeká nás nic snadného. Litevci dokázali vyřadit silné Bělorusko a potrápili Portugalce. Zúročují zkušenosti z posledního světového šampionátu, který pořádali. Mají šikovné vysoké hráče a jsou velmi dobře fyzicky připraveni. Přesto je postup naším jednoznačným cílem," tvrdí český kouč Tomáš Neumann.

Na utkání je už natěšený reprezentační brankář Ondřej Vahala, který v Brně v listopadu 2020 vychytal Česku v penaltovém rozstřelu postup na mistrovství světa přes Chorvaty. „I proto se sem rád vracím. Brněnskou halu jsem si oblíbil. Snad se nám na kvalitní palubovce bude zase dařit," doufá.

Trenér Neumann bude kvůli dvěma žlutým kartám postrádat chrudimského Tomáše Koudelku, který bude moct nastoupit až v úterý v Litvě. Místo něj povolal Marka Bínu z Liberce, jenž je v národním týmu úplným nováčkem.

Druhá žlutá karta hrozí i kouči. „Musím si dát v pátek pozor, abych se na lavičce moc nerozčiloval a nemusel odvetu v Litvě strávit na tribuně," usmál se Neumann.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.