Hlavní obsah

Záhadný vzkaz Tvrdíka. Láká Slavia Nedvěda?

Aktualizováno

Kudy se budou ubírat další kroky Pavla Nedvěda po náhlém konci ve funkci viceprezidenta v Juventusu Turín? Je možné, že legendární záložník obrátí svou pozornost k českému fotbalu? Tajemný vzkaz šéfa pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka na Twitteru takovou možnost do jisté míry naznačuje.

Foto: Karel Čapek, ČTK

Zleva šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, Pavel Nedvěd a poradce prezidenta Zemana Martin Nejedlý při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku.

Článek

V Juventusu v pondělí náhle rezignovala kompletní správní rada včetně Nedvěda kvůli podezření z falšování účetnictví. A Tvrdík v úterý navečer na svém twitterovém účtu naznačil, že by se případné spolupráci s jednou z největších postav v historii českého fotbalu rozhodně nebránil.

„Pavla Nedvěda si nesmírně vážím a má moji hlubokou úctu a respekt. Vždy mi nezištně pomohl, když to bylo v jeho silách. Byl nesmírně úspěšný ve fotbalové i manažerské práci. Bylo by mi ctí s ním i nadále spolupracovat ve fotbale i Slavii v jakékoliv roli, kterou by si vybral," napsal slávistický boss.

Hozená rukavice? Rozhodně to tak vypadá. Byť s pikantním nádechem, protože Nedvědova kariéra v českém fotbale je vedle Chebu spojena primárně se Spartou.

O jaké pomoci ale Tvrdík mluví? Pravděpodobně o zapojení Nedvěda do kampaně na propagaci fotbalu v Číně, které se Grande Paolo zúčastnil v roce 2015. Slavný fotbalista byl tehdy členem delegace prezidenta Miloše Zemana a byl dokonce představen čínskému vůdci Si Ťin-Pchingovi. O tři roky později pak v Lánech vítal spolu s Jaromírem Jágrem po boku Zemana čínskou vicepremiérku Sun Čchun-lan. A v roce 2019 držitel Zlatého míče z roku 2003 osobně nechyběl při návštěvě čínského prezidenta v Praze.

V roce 2017 právník Bronislav Šerák jako Nedvědův zástupce informoval, že tehdejší čínský partner Slavie, společnost CEFC dluží slavnému fotbalistovi za odvedenou propagaci 15 milionů korun. Tvrdík jako český proponent CEFC se tehdy bránil, že plnění nebylo poskytnuto v plném rozsahu a smluvní částka bude uhrazena ze 75 procent. Nabízí nyní za cennou službu dodatečnou protislužbu?

S další indicií o možných námluvách Slavie a Nedvěda navíc přišel fotbalový agent Jiří Müller, jehož s majitelem bronzu z EURO 2004 pojí letitý vztah. Současně zastupuje kouče sešívaných Jindřicha Trpišovského a v Edenu je častým hostem. "Vážíme si lidí, kteří něco dokázali?" vynesl na svém twitterovém účtu řečnickou otázku.

Chystá Slavia svým fanouškům přestupovou bombu, byť v horních patrech vršovické arény?

Reklama