Hlavní obsah

Zažil drsné pořádky i multimilionáře s kvérem. Fouska prověřilo Řecko a devatenáct misí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dění během pohárového týdne byl zvyklý sledovat zblízka. Třeba do Barcelony či dějiště dalších šlágrů Ligy mistrů létal jako delegát. Od svého zvolení musí sedět doma. „Stýská se mi. Na panelu delegátů UEFA jsem stále, ale musel jsme se omluvit, což trvá tři čtvrtě roku. Není možné odjet na tři dny, což si pohárový zápas vyžaduje,“ říká na rovinu Petr Fousek, který je od loňského června předsedou Fotbalové asociace České republiky.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Fanoušci PAOK Soluň zaměstnali policii i ve čtvrtečním pohárovém duelu v Marseille.

Článek

Loňské volby na valné hromadě vyhrál jak zástupce reformního křídla. Do vínku dostal nesnadný úkol udělat pořádek po berbrovské éře, z minulého období zdědil i další sérii skandálních odposlechů.

Pokud jde o fotbalové složitosti, prošel tvrdou průpravou. Petr Fousek působil téměř tři roky jako expert FIFA a UEFA pro fotbalový svaz v Řecku, kde majitelé největších klubů, multimilionáři a rejdaři, chodí na stadion s kvérem...

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Masivní pyrotechnika během utkání Olympique Marseille - PAOK Soluň.

„Řecko je krásná země, ale fotbal je tam drsný a svaz složitý," usmívá se jako host jednoho z posledních dílů Fortuna Baru.

„Pro mě samozřejmě neocenitelná zkušenost, ale jen část řešení problémů je přenositelná do českého fotbalu," poukazuje Fousek.

Řecko však bylo jen jednou z dobrodružných štací 59letého funkcionáře. Absolvoval mise v 19 zemích Asie, Afriky a Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Petr Fousek během tréninku fotbalové reprezentace v Praze.

„Dělal jsem skoro celý Blízký Východ, Indii, Pákistán, Srí Lanku, Kyrgyzstán, Tádžikistán. V Evropě Bosnu nebo Kosovo," vypočítává z dlouhého seznamu.

Počet zranění je vysoký. UEFA se nabitým kalendářem zabývá, říká předseda FAČR Petr FousekVideo: Sport.cz

Teď má ovšem spoustu úkolů v českém fotbale. Na Strahově by měli mimo jiné do června rozhodnout, zda se asociace pustí do tolik diskutované výstavby Národního stadionu.

„Musíme znát odpovědi na nejzásadnější otázky. Kdo by stadion stavěl, kolik by to stálo, jaká by byla jeho rentabilita," naznačuje Fousek, že v dnešní době by nákladný projekt každopádně představoval drahý špás.

Reklama

Související témata:
Mise
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články