Hlavní obsah

A co když Šilhavý skončí… Budou ze Strahova volat Haškovi do Libanonu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smlouvu má do července, přesto se nad ním po čtvrtečním krachu v baráži o postup na mistrovství světa do Kataru vznáší velký otazník. Zůstane Jaroslav Šilhavý trenérem české fotbalové reprezentace, nebo na její lavičce skončí? Vedení Fotbalové asociace ČR (FAČR) bude společně s realizačním týmem hodnotit celou kvalifikaci v dubnu. Tam má padnout rozhodnutí. Zákulisím už každopádně běží jméno případného nástupce. Ivan Hašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Hašek během kempu ČAFH hráčů bez angažmá dne 25. června 2014 v Praze.

Článek

Všechno je čerstvé. Porážka ve Švédsku po statečném boji a v prodloužení jen tak nepřebolí.

Obě klíčové figury byly bezprostředně po vyřazení u hřiště v Solně konfrontovány s klíčovou otázkou. Co bude dál?

Řekneme si v dubnu, opáčil trenér Jaroslav Šilhavý. Ano, tak jsme domluvení, potvrdil šéf asociace Petr Fousek.

Trenér Jaroslav Šilhavý po zápase ve Švédsku.

FAČR

Ani jeden z nich nebyl konkrétní. Šilhavý neřekl, že chce pokračovat. Ani Fousek neřekl, že chce, aby Šilhavý pokračoval…

Jelikož fotbalové zákulisí nikdy nespí, již od loňského roku v něm rezonuje informace, že Šilhavého nástupcem by měl být nejspíš Ivan Hašek. Třeba bývalý strahovský předseda František Chvalovský potvrdil, že o této variantě slyšel.

Osmapadesátiletý Hašek patří k legendám českého fotbalu. Reprezentaci už vedl v roce 2009, kdy byl rovněž prvním mužem svazu, tehdy ještě nesoucího název ČMFS.

Hašek má celkem deset mistrovských titulů se Spartou, osm jako hráč a dva jako trenér. Trénoval i ve Francii, v posledních letech bere štace v arabském světě. Loni převzal reprezentaci Libanonu, kde mu pomáhá Miroslav Jirkal.

Ještě v lednu Hašek popřel, že by s FAČR o místě u národního týmu jednal. Několik zdrojů ovšem potvrzuje, že právě jeho má vedení asociace připraveného jako variantu číslo jedna.

Perlička. Fotbalová jedenadvacítka odehraje kvalifikační zápas na umělém trávníku.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Hašek na druhé straně připustil, že by šlo o vrchol jeho kariéry. A jelikož se v Čechách nic neutají, padají i jména jeho případných spolupracovníků. Od Lvíčat by do áčka měl povýšit Jan Suchopárek, jenž byl k týmu do 21 let uveden loni po Fouskově nástupu. Hašek také často spolupracoval s Luďkem Klusáčkem, který před pár dny skončil na lavičce Bohemians 1905.

Manažerskou pozici u národního týmu by pak po letech měl opět dostat internacionál Vladimír Šmicer.

Paradoxem je, že právě populární Šmíca má teď jako nově inaugurovaný šéf sportovní rady FAČR rozhodnutí o obsazení místa trenéra reprezentace v kompetenci.

Reklama