Hlavní obsah

Ze striptýzu jelo bývalé eso Arsenalu na koni a teď opět šokuje: Ženy by neměly řídit a dopují všichni

Petrohrad

Občasné úlety ozvláštňovaly jeho kariéru, kdysi skvělý fotbalista Arsenalu Andrej Aršavin udivil čtyřmi góly proti Liverpoolu, ale třeba i tím, jak po návštěvě striptýzového klubu jezdil na koni. Teď s pozoruhodnými myšlenkami vstoupil na knižní trh.

Foto: Sport.cz

Andrej Aršavin v dobách slávy v dresu Arsenalu. Dal čtyři góly proti Liverpoolu.

Článek

V autobiografii 555 otázek a odpovědí o ženách, penězích, politice a fotbale se věnuje kdečemu. Některých pasáží si všímá deník Marca.

Některé jsou poněkud kontroverzní. Jak je ostatně v Aršavinově případě zvykem. „Myslím, že doping je ve všech individuálních sportech: bez něj to prostě nejde," napsal na téma nedovolené podpory ve sportu.

„V plavání, lyžování a cyklistice podle mě dopují všichni," usoudil dále nekompromisní Aršavin, nynější šéf mládežnické fotbalové akademie v rodném Petrohradě.

Ale pouští se i mimo sportovní scénu, jak napovídá i název knihy. "Ženy a muži jsou zcela odlišné bytosti. Kdybych měl na to pravomoc, ženám bych zakázal řídit a vzal bych jim řidičské průkazy. Udělal bych to hned, " vyjádřil se osmatřicetiletý Aršavin, který kariéru ukončil v roce 2018 v kazašském Kajratu Almaty. Za sebou měl v tu chvíli pozoruhodný fotbalový život.

Na ME 2008 si vykopal angažmá v Arsenalu. V jeho dresu dokázal vstřelit Liverpoolu čtyři góly. Přicházely i kontroverze.

Památný skandál se odehrál před dvěma lety, kdy Aršavin odcházel ze striptýzového klubu v Petrohradě ve společnosti mladých žen. Patrně pod vlivem alkoholu se rozhodl, že se projede na koni, v čemž ho ovšem přibrzdila policie.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen