Hlavní obsah

Zkrat Hulka! Brazilec neudržel nervy a hrozí mu dlouhý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkrat, který může vynést dlouhou stopku. Brazilec Hulk, hrající za brazilské Atlético Mineiro, neudržel v zápase svého týmu proti Coritibě nervy a v souboji nakopl protihráče přímo do citlivých míst. Hulk sice z incidentu vyvázl pouze se žlutou kartou, s odstupem několika týdnů se ale jeho zkratem bude zabývat i sportovní soud.

Foto: Yuri Edmundo

Brazilec Hulk se raduje z gólu.

Článek

K incidentu přitom došlo v rutinním souboji o míč. Napadající Hulk se pokoušel vydolovat soupeři hrací předmět, což se mu nedařilo. Frustrace z neúspěchu nejprve vedla k lehkému zatažení za dres, načež Brazilec tvrdým kopem zasáhl hostujícího Williana Farise přímo mezi nohy. Soupeř se okamžitě svalil na zem, k sudímu okamžitě přispěchala početná skupina hráčů Coritiby, která se dožadovala červené karty. S tím ale u rozhodčího nepochodila, pětatřicetiletý Brazilec obdržel pouze žlutou kartu.

Shovívanou žlutou kartu po zápase krizitoval útočník Gabriel Barbosa, hvězda konkurečního Flamenga. „Kdybych to udělal já, dostal bych červenou kartu, trest na 25 zápasů, a dokonce bych byl převezen na policejní stanici," vyjádřil se útočník s přezdívkou Gabigol na svém Twitteru. „Vypadá to hůř, než ve skutečnosti," odpověděl Hulk.

Kop, kterým v zápase Atlética Mineira proti Coritibě trefil protihráče přímo mezi nohy, může ale brazilského fotbalistu Hulka přijít hodně „draho". O výši dodatečného trestu v nejbližších dnech rozhodne Nejvyšší soud sportovní justice, který se celým incidentem bude zabývat. Pětatřicetiletý útočník bude souzen za fyzickou agresi a může dostat trest v rozmezí 4 až 12 zápasů. Soud se bude konat 18. v května v Riu de Janeiru.

Reklama

Související témata: