Hlavní obsah

Zrádci! Západní propaganda vám vymyla mozky! pustil se hráč do cizinců, kteří opustili ruskou ligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vypuknutí války na Ukrajině dala FIFA možnost zahraničním hráčům opustit kluby ruské Premier League i mimo klasické přestupové okno. Řada fotbalistů tuto možnost využila, například švédský útočník Jordan Larsson, český reprezentant Alex Král a další. A právě tyto hráče podrobil ostré kritice bývalý srbský reprezentant Nemanja Pejčinović.

Foto: Profimedia.cz

Srbský fotbalista Nemanja Pejčinović se pustil do cizinců, kteří opustili ruskou Premier League.

Článek

Ruské kluby byly po vypuknutí války na Ukrajině vyloučeny z evropských soutěží, stejně tak i národní tým byl vyřazen z kvalifikace o postup na MS v Kataru. Mezinárodní federace fotbalových asociací FIFA umožnila zahraničním fotbalistům odchod z klubů ruské Premier League ve speciálním přestupovém okně. Využil toho například i český reprezentant Alex Král, jenž v moskevském Spartaku přerušil smlouvu a zamířil do bundesligového Schalke.

Tito hráči se nyní octli pod palbou kritiky ze strany bývalého srbského reprezentanta Pejčinoviće, který čtyři sezony působil v Lokomotivu Moskva. „Nevím, proč opustili ruskou PL. Chovají se jako holky, ne jako chlapi. Proč jezdili do Ruska, vydělávali si na živobytí a teď tvrdí, jak je to tam špatné?" začal.

Podle něj západní propaganda vymývá lidem mozky. „Zahraniční hráči vůbec nechápou, co se vlastně děje. Jsou zastrašováni," myslí si a vyzývá hráče k reakci. „Nyní nastal čas, aby se cizinci rozhodli, zda jsou pro Západ nebo pro Východ. Pokud zahraniční hráči půjdou na Západ, udělají velkou chybu. V Evropě nevydělají tolik, kolik mohou vydělat v Rusku," tvrdí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nemanja Pejcinovic (@nemanja_pejcinovic)

„Rusko je soběstačná země, která od nikoho nic nepotřebuje. Na rozdíl od Evropy má tato země příznivé podmínky pro život. A Rusko nepotřebuje zrádce," dodal na závěr bývalý hráč francouzského Nice, který momentálně působí v ruském klubu FC Fakel Voroněž.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň