Hlavní obsah

Pikantní souboj pro Látaly. Los proti sobě poslal tátu se synem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půjde i o rodinný duel. Když los třetího kola domácího poháru přisoudil Jablonci jako soupeře druholigový Prostějov, bylo jasné, že rodinu Radoslava Látala čeká pikantní střet. Radoslav trénuje Severočechy, syn Radek od září za Prostějov hraje.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Jablonce Radoslav Látal

Článek

Když se Radoslav Látal dozvěděl od tiskového mluvčího výsledek losu, nejprve tomu nechtěl ani věřit. „Fakt?“ ptal se s údivem. Za čtrnáct dnů by měl na Střelnici přivítat s Prostějovem i svého syna Radka, jenž do předposledního celku druhé ligy přestoupil na konci srpna z Mladé Boleslavi.

„Dneska ráno mi kolem půl deváté syn psal, zrovna se chystal na trénink: Doufám, že nenarazíme na sebe! Já jsem ani nevěděl, že je zrovna dneska los. Ale esemesku mám ještě schovanou… A ono je to tady! Jak kdybychom to nějak přivolali. Je krásné, že v osudí je tolik mužstev, my si o tom píšeme, a ono se to splní,“ usmíval se 53letý Látal.

Komu bude fandit jeho manželka a Radkova máma? „Asi bude přát oběma,“ usmívá se Radoslav Látal. „I když je jasné, že někdo domů přijde smutný určitě. Bude nás pak poslouchat, jak se hádáme,“ vtipkoval Látal.

Foto: Profimedia.cz

Radek Látal na archivním snímku

Na svého syna mohl narazit už v prvním kole, kdy Jablonec hrál v Mladé Boleslavi. „Ale tehdy byl na lávce a nehrál. Kluka jsem vedl v Olomouci jako hráče, ale proti sobě jsme ještě nehráli, tohle by bylo poprvé,“ říká Látal, jehož tým ve druhém kole vyřadil Admiru Praha 5:1. Prostějov vyhrál ve Znojmě 4:2. Pikantní záležitost učinil los ze třetího kola i pro prostějovského útočníka Jana Silného, jenž na Hané hostuje právě z Jablonce.

„Pro nás je důležité, že hrajeme v domácím prostředí, to je vždy pěkné. Žádný zápas se samozřejmě nedá podcenit a musíme k tomu přistoupit na sto procent,“ uzavřel Látal. Úřední hrací termín je 27. září.

Reklama