Hlavní obsah

Plzeň vyměnila Itálii za Moravu. Bílek musí před Zlínem škrtat marody i vykartovaného rebela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní kolotoč pokračuje. Mistrovská Plzeň ve středečním pátém dílu Champions League schytala debakl 0:4 v aréně Interu Milán, ale už v sobotu večer může zapomenout na lize ve Zlíně (18.00). Z druhého největšího města Itálie tým odcestoval rovnou na Moravu, aby zbytečně neztrácel čas a energii. I proto, že po Zlíně čeká Viktorii úterní epilog Ligy mistrů s Barcelonou.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Plzeňský Adam Vlkanova v hlavičkovém souboji

Článek

Na tabuli odletů z milánského letiště Malpensa ve čtvrtek dopoledne mezi světovými metropolemi svítilo Brno. Právě tam plzeňská výprava vyrazila po páté porážce v Lize mistrů. Z Brna se čeští šampioni přesunuli do Zlína, kde můžou v sobotu večer proti předposlednímu týmu navýšit svůj čtyřbodový náskok na prvním místě domácí ligy.

Letmý pohled do statistik: Plzeň se zatím po všech předchozích porážkách v podzimní Lize mistrů nadechla a v domácí soutěži pokaždé zvítězila. Například po domácí prohře 0:2 s Interem v polovině září s přehledem zvládla ligový šlágr se Slavií (3:0).

„Porážky v Lize mistrů nás musí nabudit. Máme srovnání se světovou elitou, což je ta nejlepší motivace," poznamenal obránce Libor Holík.

Zápasy jdou rychle po sobě, takže se násobí únava i zranění. Trenér Michal Bílek musí kromě ofenzivních es Jana Klimenta, Jana Kopice a Jana Sýkory ze svých plánů škrtat obránce Filipa Kašu s Radimem Řezníkem a po Interu i stopera Mohameda Tijaniho.

„Zranění hráči nám schází, ale i tohle je fotbal. Máme v kádru další kluky, kteří čekají na šanci nebo ji už dostali. Musíme to ustát a zvládnout konec podzimu, který je pro nás nesmírně důležitý," pravil Bílek.

Ve Zlíně mu bude chybět taky vykartovaný křídelník Jhon Mosquera, jenž minule proti Baníku dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně za rošťácké přetažení dresu přes hlavu při gólové oslavě. Nezahraje si ani v úterý proti Barceloně, taktéž po zbytečné žluté na Interu.

Přitom právě proti katalánskému favoritovi se má Plzeň pokoušet o první body z letošní Ligy mistrů. „Jasně, určitě chceme nějaký bod získat," ujistil Holík. „Barcelona už sice nemůže postoupit, ale myslím, že to nebude hrát roli. I kdyby přijela s čímkoliv, její kvalita bude stejná. Pojede naplno a nic nevypustí."

Ale ještě předtím je tu překážka jménem Zlín.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články