Hlavní obsah

Po Itálii byli opaření, teď se uklidnili. Stopeři si dokonce vysloužili pochvalu

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Přece jen se jim poletí na EURO líp. Čeští fotbalisté zvítězili v generálce nad Albánií 3:1 a částečně napravili porážku 0:4 z pátečního přípravného zápasu v Itálii. „Potřebovali jsme se zklidnit, po Itálii jsme byli trochu opaření. Bylo důležité před odjezdem na šampionát vyhrát. Věřím, že se dobře připravíme na úvodní zápas se Skotskem,“ oddechl si trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránace Ondřej Čelůstka (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól na 3:1 v přípravě proti Albánii.

Článek
Fotogalerie

Soupeřům ve skupině úterním výkonem sotva nahnali strach. Generálku ovšem zvládli a její hlavní účel splnili. Po výbuchu v Itálii v pravý čas okusili vítězství.

„Náš výkon nebyl bez chyb, ale viděl jsem také spoustu pozitivního. Musím pochválit třeba stopery. Hráli výborně, na silné útočníky jeden na jednoho, zvládli to," chválí trenér Jaroslav Šilhavý v rozhovoru pro ČT sport tandem Čelůstka - Kalas.

Mužem zápasu byl Lukáš Masopust, který na první gól nahrál Schickovi a vítězný vstřelil sám.

„Naše forma ještě není optimální, někdy nám soupeř trochu zavařil. Měli jsme ale i dobré věci, na kterých musíme stavět. Lépe jsme rozbíhali obranu, víc si věřili na balonu. Produktivita ještě není dobrá, mohli jsme do přestávky vést o tři, čtyři góly," hodnotí Lukáš Masopust.

„Lukášův centr byl klíčový, vyšel mi krásně do kroku. Měli jsme před zápasem svůj plán, jehož jsme se drželi. Albánie není špatný tým, má řadu dobrých hráčů z italské ligy. Když jsme vedli, chtěli jsme si spíš držet vedení zezadu," přidává se Patrik Schick.

Čelůstka s Kalasem budou nejspíš stoperskou dvojicí pro úvodní duel se Skotskem.

„Myslím, že nám to fungovalo. Inkasovaný gól mrzí, asi jsme měli rychleji zareagovat na přímý kop a stoupnout si před míč. Albánec trefil míč tak, jako ještě nikdy... Ale nepovolili jsme, překlopili skóre na naši stranu a vyhráli. Rozehrávka byla myslím lepší než v Itálii, tam jsme si nedali vůbec balon. Budeme na ni chtít navázat i na turnaji," plánuje autor třetí branky Ondřej Čelůstka.

Výhra je důležitá pro pozitivní myšlení

„Soupeř vyrovnal, museli jsme otáčet. Podařilo se, to jsme před odjezdem na EURO potřebovali," cení si Šilhavý.

Trenér Jaroslav Šilhavý je po zápase s Albánií klidnější. Chválil stoperyVideo: Sport.cz, FAČR

„Jsme rádi, že jsme se naladili na vítěznou vlnu. Věřím, že v ní budeme pokračovat," troufá si Masopust.

„Výhra je důležitá pro pozitivní myšlení a naladění se na samotný turnaj," přizvukuje mu také Čelůstka.

Reklama

Související témata: