Hlavní obsah

Podle Poláčka nastal čas vystřídat na výsluní Spartu

ISTANBUL

Nastal ideální čas, aby do Ligy mistrů postoupil také jiný český klub než Sparta. Myslejí si to fotbalisté Mladé Boleslavi, které čeká ve středu první z dvojice utkání proti Galatasaray Istanbul. Největší stoupencem boření letitého mýtu je v kabině outsidera Tomáš Poláček, který ještě před rokem oblékal v Lize mistrů právě sparťanský dres.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Poláček (druhý zleva) během tréninku fotbalistů Mladé Boleslavi.

Článek

Jenže těsně před startem ligy se Poláček stal posilou středočeského celku a má velké přání, aby se jeho jméno znovu objevovalo ve statistikách prestižní soutěže. "Odhodlání máme veliké, ale byla by to jen nadstavba toho, co jsme již dokázali. Teď už můžeme jen překvapit," řekl fotbalista k situaci, do níž se český klub dostal.

I proto prý nemají fotbalisté strach, jak na ně dolehne atmosféra na čtyřicetitisícovém stadionu. "Můžeme hrát uvolněně, žádné nervy si nepřipouštíme. Pokusíme se využít naší rozehranosti, která na soupeřově straně zřetelně ještě chybí," všiml si Poláček při sledování videozáznamu ze zápasu středečního soupeře v tureckém Superpoháru. "Byly to sice jen šoty a atmosféra samozřejmě nebyla taková, ale ve hře jim všechno neklapalo," uvedl záložník.

Přesto prý pohled do soupeřovy "kuchyně" není až tak podstatný. "Naše hra je založena na ofenzivě a pokud se budeme snažit o útočení jako obvykle, mohli bychom zvládnout vstřelit gól. Věříme, že máme soupeře čím překvapit."

Až prý vyběhne do kotle plného horkokrevných fanoušků, nebude už čas na rozdávání zkušeností. Sám se ale o ně nedělí ani v kabině, byť by mohl. "Kluci to skutečně nepotřebují. Nejlepší by totiž bylo, pokud by si mohli Ligy mistrů osahat sami za měsíc v základní skupině. To by se nám líbilo asi nejvíce," přál si Poláček.

Pokud se podaří jeho klubu postoupit, mohou si i na Letné zamnout spokojeně ruce. V případě účasti v základní skupině soutěže určené nejbohatším klubům Evropy totiž doputují na Letnou jako doplatek za jeho bleskový prodej více než tři miliony korun.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid