Hlavní obsah

Ani pohár Sparta nevyhraje. Vyřazení s Baníkem je cesta dolů, běduje Šural

Praha

Střihnul přes hlavu gól, který bude ozdobou každé hitparády. Velkou radost mu však nepřinesl, svou Spartu jím nezachránil. „Každý vstřelený gól potěší, ale hned bych ho vyměnil za postup. Stále jsem věřil, že utkání zlomíme před penaltami, ale v závěru už nám moc sil nezbývalo,“ lituje Josef Šural poté, co Letenští v osmifinále MOL Cupu doma vypadli s ostravským Baníkem na penalty. Po vyřazení z Evropské ligy a ztrátě reálné naděje na titul další podzimní průšvih.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Šural se raduje z gólu proti Baníku v osmifinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Ani z úspěchu v poháru nebude nic...

Obrovské zklamání. Jak jste mohli vidět i podle sestavy, v poháru jsme nechtěli nic podcenit. Postup jsme si bohužel prohráli v základních 90 minutách.

Čím si vysvětlujete mizerný výkon v prvním poločase?

Nevím, těžko říct. Chyběla nám lehkost, přihrávka, prostě všechno. Byli jsme těžkopádní, vůbec nic nám nešlo.

Nebyli byste radši, kdyby už černý podzim skončil?

Nesmíme utíkat z boje. Poslední dva zápasy jsme herně vyloženě nepropadli, ale výsledkově zvládli pouze duel v Jablonci. Chtěli jsme se posunout zase o něco výš, ale vyřazení v poháru s Baníkem je spíš cesta dolů. Situace není psychicky jednoduchá, ale musíme bojovat. Teď se budeme soustředit pouze na ligu, chceme co nejvíce smazat manko vedoucích týmů a dotáhnout se na ně.

S Baníkem se utkáte hned v neděli také v lize... Co bude dál?

Hlavní cíl bude dostat se do kvalifikace Ligy mistrů.

Je vzhledem k formě mužstva vůbec reálný?

Musíme se o jeho splnění pokusit. Začít hned v neděli a Baníku vrátit vyřazení aspoň v lize. Musíme zvládnout dva zápasy do reprezentační pauzy a zase něco zkusit vymyslet. Z poháru jsme rozhodně vypadnout neměli.

Dokážete se rychle zvednout?

Je to prostě na prd. Pro nás byla komplikace nejdřív liga, teď i pohár. Věřili jsme, že bychom po delší době mohli získat nějakou trofej. Jenže jsme vypadli se soupeřem, s kterým jsme vypadnout neměli. Hlavně psychicky bude těžké se zvednout. Hrajeme už za čtyři dny. Ale co nám zbývá? Zvednout se musíme.

Reklama